Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Ρίβα προτίμησε την αγάπη στο Κάλιαρι από τα εκατομμύρια της Γιουβέντους και σφράγισε μια εποχή στο ιταλικό ποδόσφαιρο!

Υπήρξε ο μεγαλύτερος επιθετικός της μεταπολεμικής εποχής στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ένας πραγματικός διάδοχος του Μεάτσα, ο μέχρι και σήμερα πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ιταλίας και ένας απόλυτος σούπερσταρ στη δεκαετία του ’70, που προτίμησε να μείνει πιστός στην ομάδα της καρδιάς του, παρά τα εκατομμύρια που άπλωνε η Γιουβέντους στα πόδια του κάθε καλοκαίρι! Ο Τζίτζι Ρίβα έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια, αλλά το όνομά του θα είναι για πάντα συνώνυμο της «Σκουάντρα Ατζούρα».

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στο Μεξικό, το 1970, πιθανώς στο κορυφαίο Μουντιάλ όλων των εποχών, η Ιταλία έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου λύγισε με 4-1 απέναντι στην καλύτερη Βραζιλία που είδαμε ποτέ. Ο Τζίτζι Ρίβα ήταν η αιχμή του δόρατος εκείνης της εθνικής ομάδας, που ήταν και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δύο χρόνια νωρίτερα ήταν καθοριστικός στη νίκη επί της Γιουγκοσλαβίας στη Ρώμη, που είχε δώσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της (μέχρι το EURO 2020) στη «Σκουάντρα Ατζούρα». Διαβάστε εδώ το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x