Αγγλία

Ο Ρόι Κιν... ξαναχτυπά! (video & pics)

Οι εξιστορήσεις στο βιβλίο του Ρόι Κιν έχουν προκαλέσει ένα μικρό χαμό. Αυτή τη φορά στη δημοσιότητα βγήκε η εξήγηση του Ιρλανδού για το περίφημο τάκλιν στον Χάαλαντ. Ειρωνική η απάντηση του Νορβηγού.

Νομίζατε πως η ιστορία με τον Ρόι Κιν και την δεύτερη αυτοβιογραφία του, τελείωσε με τον… γέρο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον;

Μέγα λάθος! Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αρέσκεται στο να προκαλεί με τα λεγόμενα του, δίνει μια νέα εξήγηση στο περίφημο τάκλιν… θανάτου με το οποίο είχε χτυπήσει τον Άλφι Χάαλαντ.


Ο Ρόι Κιν βάζει "τέλος" στην καριέρα του Χάαλαντ από kouvanos

Για όσους δεν θυμούνται, η ιστορία των δύο ποδοσφαιριστών ξεκινά το 1997 με ένα σκληρό χτύπημα του Χάαλαντ στον Κιν, με τον Νορβηγό να σπεύδει πάνω από τον αντίπαλο του και να τον κατηγορεί… όχι και πολύ ψύχραιμα για θέατρο.

Ο Ιρλανδός, τέσσερα χρόνια μετά, ανταπέδωσε το χτύπημα με ένα τάκλιν που τελείωσε την καριέρα του Χάαλαντ, ο οποίος τότε φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Το ζήτημα είναι πως στην πρώτη αυτοβιογραφία ο 43χρονος, πλέον, Κιν είχε παραδεχθεί πως περίμενε στη… γωνία τον αντίπαλο του: «Περίμενα πάρα πολύ καιρό. Τον γ..., τον χτύπησα πραγματικά δυνατά. Η μπάλα ήταν κάπου εκεί (νομίζω). Πάρε αυτό μ... και μην τολμήσεις να σταθείς πάνω από εμένα και να πεις για ψεύτικο τραυματισμό από μέρος μου».

Με το νέο του βιβλίο κάνει στροφή 180 μοιρών, τονίζοντας πως ότι έκανε δεν ήταν προμελετημένο: «Δεν ήταν προμελετημένο. Είχα παίξει εναντίον του Χάαλαντ τρεις ή τέσσερις φορές μεταξύ των δύο επίμαχων αγώνων. Όταν τραυμάτισε, δηλαδή, τους χιαστούς μου και το άλλο παιχνίδι, το 2001, όταν έπαιζε για την Μάντσεστερ Σίτι. Αν είχα τέτοια δίψα για εκδίκηση, γιατί να περιμένω τόσα χρόνια για να τον χτυπήσω;

Σκεφτόμουν επί τέσσερα χρόνια: “Θα τον πετύχω; Θα τον πετύχω”; Όχι! Αν ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου; Φυσικά και ήταν. Όπως ήταν ο Ρομπ Λι, ο Ντάιβιντ Μπάτι, ο Άλαν Σίρερ, ο Πατρίκ Βιερά. Όλοι αυτοί οι παίκτες ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου: «Εάν έχω την ευκαιρία να σε τσακίσω, φυσικά και θα το κάνω».

Ο Χάαλαντ τελείωσε το παιχνίδι και έπαιξε τέσσερις ημέρες αργότερα, για τη Νορβηγία. Μερικά χρόνια αργότερα, ο ίδιος προσπάθησε να με κατηγορήσει πως το τάκλιν μου έφταιξε για την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Σκόπευε, μάλιστα, να με μηνύσει. Ήταν ένα πολύ άσχημο τάκλιν, αλλά ήταν ακόμα σε θέση να παίξει τέσσερις ημέρες αργότερα
».

Αυτή τη μεταστροφή δεν την άφησε ασχολίαστη ο Χάαλαντ. Απάντησε μέσω twitter, κοροϊδεύοντας τον… εχθρό του για το μούσι του!

inner

inner

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x