MOTO GP

Ο ρούκι που έγινε Παγκόσμιος πρωταθλητής!

Ο Μαρκ Μάρκεθ είναι ο νέος Παγκόσμιος πρωταθλητής του Moto GP! Ο… ρούκι της Repsol Honda έβαλε τα γυαλιά στους… παλιούς, γράφοντας τη δική του ιστορία.

Στο τελευταίο γκραν πρι του πρωταθλήματος του Moto GP στην πίστα της Βαλένθια ο Μαρκ Μάρκεθ στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής για τη σεζόν 2013-2014, με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Χόρχε Λορένθο.

Ο Ισπανός οδηγός της Repsol Honda με την κατάκτηση του τίτλου έγινε ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία του Moto GP, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών, 9 μηνών και 9 ημερών κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ακόμη, είναι ο τέταρτος αναβάτης που καταφέρνει να στεφθεί Παγκόσμιος την πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

inner

Ο Μάρκεθ, ο οποίος πήγε με προβάδισμα 13 βαθμών στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν, στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής τερματίζοντας στην τρίτη θέση πίσω από τον ομόσταβλό του, Ντάνι Πεδρόσα, κάνοντας το δύο-τρία για την Repsol Honda, η οποία έκανε το triple crown παίρνοντας πρωτάθλημα οδηγών, κατασκευαστών και ομάδων.

Την καρό σημαία πήρε ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος εντός έδρας πανηγύρισε την όγδοη νίκη του τη φετινή σεζόν.

inner

Ο αγώνας


Μπροστά σε 104.441 φίλους πραγματοποιήθηκε ο τελικός των τελικών στην πίστα της Βαλένθια. Ο Χόρχε Λορένθο έκανε μία εντυπωσιακή εκκίνηση παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος στην πρώτη στροφή βρέθηκε τρίτος, πίσω από τον ομόσταβλό του, Ντάνι Πεδρόσα (και οι τρεις αναβάτες εκκίνησαν με τις ίδιες γόμες, μαλακή μπροστά και σκληρή πίσω).

Στους 30 γύρους που διήρκησε ο… τελικός το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό θεατή με τους Λορένθο και Πεδρόσα να δίνουν εντυπωσιακές μάχες και να εναλλάσσονται στην κορυφή.

Στον ένατο γύρο η μάχη των Λορένθο και Πεδρόσα (η οποία θα ελεγχθεί από τους αγωνοδίκες), οδήγησε τον τελευταίο εκτός πίστας με τον Μάρκεθ να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση και να ανεβαίνει στην κορυφή, την οποία ωστόσο δεν διατήρησε για πολύ.

Από εκεί και πέρα ο Λορένθο οδηγούσε την κούρσα με τους αναβάτες της Repsol Honda να κάνουν το δικό τους παιχνίδι, αφού ο Πεδρόσα πέντε γύρους πριν την καρό σημαία προσπέρασε τον Μάρκεθ, ο οποίος ήταν ικανοποιημένος και με την τρίτη θέση.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Καλ Κράτσλοου, ο οποίος στον ένατο γύρο έπεσε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λορένθο, Yamaha Factory Racing
2. Πεδρόσα, Repsol Honda Team
3. Μάρκεθ, Repsol Honda Team
4. Ρόσι, Yamaha Factory Racing
5. Μπαουτίστα,GO&FUN Honda Gresini
6. Μπραντλ, LCR Honda MotoGP
7. Σμιθ, Monster Yamaha Tech 3
8. Χείντεν, Ducati Team Ducati
9. Ντοβιτσιόζο, Ducati Team
10. Πίρο, Ducati

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x