sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο σούπερ Μάριο επέστρεψε στο… σπίτι και «πήρε φωτιά»!

Πριν την άφιξή του, η Στουτγάρδη έδινε μάχη για την παραμονή στη Bundesliga. Ο… σούπερ Μάριο Γκόμες επέστρεψε στο «σπίτι» του τον Ιανουάριο και την κάνει να ονειρεύεται έξοδο στην Ευρώπη.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Λένε ότι σαν το σπίτι σου, δεν έχει πουθενά. Μεγάλο πράγμα η οικογένεια και έτσι αισθάνεται στη Στουτγάρδη ο Μάριο Γκόμες. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 ο Γερμανός επιθετικός, ο οποίος, μετά από μια πετυχημένη εξαετία, στην οποία έκανε… παπάδες, «άνοιξε τα φτερά» του για τη Μπάγερν Μονάχου. Στα 33 του αφού αγωνίστηκε επίσης σε Φιορεντίνα, Μπεσίκτας και Βόλφσμπουργκ, ο «σούπερ Μάριο» αποφάσισε να επιστρέψει στο… σπίτι. Και πολύ καλά έκανε.

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν βρισκόταν στο ίδιο… mood με αυτό της Βόλφσμπουργκ, δηλαδή χάλια. Οι «λύκοι» δίνουν μάχη για την παραμονή, με τον ίδιο να καταγράφει 12 συμμετοχές στον πρώτο γύρο της Bundesliga, έχοντας έναν πολύ φτωχό απολογισμό και συγκεκριμένα ένα γκολ και τρεις ασίστ. Παρότι, το περασμένο καλοκαίρι οι δύο πλευρές ανανέωσαν την συνεργασία τους και ο προπονητής της ομάδας τον έχρισε αρχηγό, εντούτοις, φάνηκε στην πορεία ότι κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος. Και κάπως έτσι, ανακοινώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2017 η συμφωνία με τη Στουτγάρδη.

Έτσι, ο Μάριο Γκόμες επέστρεψε… σπίτι και «αναστήθηκε». Και μαζί του και η Στουτγάρδη. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν «καθρέφτη». Πριν την άφιξή του, η γερμανική ομάδα είχε συγκεντρώσει 17 βαθμούς, έχοντας σκοράρει 13 γκολ σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο και βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη. Μετά από 10 αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο, ο απολογισμός είναι… πρωταθληματικός, καθώς μετράει έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Και η συμβολή του σούπερ Μάριο είναι τεράστια, αφού έχει σκοράρει 6 και έχει δημιουργήσει άλλα 2 από τα 12 γκολ.

Στο ντεμπούτο του, έδωσε την ασίστ για το γκολ της νίκης (1-0) στο ματς με τη Χέρτα. Ακολούθησαν δύο ήττες από Μάιντς (3-2) και Σάλκε (2-0), για να έρθει η ισοπαλία (1-1) με τη Βόλφσμπουργκ, κόντρα στην οποία… άνοιξε λογαριασμό. Ακολούθησε η νίκη (1-0) επί της Γκλάντμπαχ, με τον Γκόμες να δίνει την ασίστ και αυτή με το ίδιο σκορ απέναντι στην Άιντραχτ, όπου δεν είχε συμμετοχή. Κόντρα στην Κολωνία, σκόραρε δις και οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαία νίκη με 3-2, στη συνέχεια ήρθε το 0-0 απέναντι στη Λειψία και την περασμένη Παρασκευή πέτυχε άλλα δύο γκολ στην νίκη με 2-1 επί της Φράιμπουργκ.

Ο «σούπερ Μάριο» έχει αλλάξει άρδην το κλίμα στη Στουτγάρδη και η επίδρασή του είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ. Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ομαδικό άθλημα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μπορεί να ειπωθεί με κάποια δόση υπερβολής ότι αυτός ο ΕΝΑΣ παίκτης αλλάζει τον ρου της ιστορίας της ομάδας. Και από εκεί που έδινε μάχη για την παραμονή, πλέον μπορεί να κοιτάζει πολύ πιο ψηλά, αφού βρίσκεται στο -6 από την τελευταία θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο 33χρονος επιθετικός βρίσκεται σε «τρελή» φόρμα και αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Και με τις εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της σεζόν, νομίζω πως αξίζει να βρίσκεται στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x