Κολύμβηση

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θα δώσει την εκκίνηση στο 54ο Ράλλυ Αιγαίου!

Με την πολύχρονη ιστορία του Ράλλυ Αιγαίου θα συνδεθεί και Σπύρος Γιαννιώτης. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο θα είναι αυτός που θα δώσει την εκκίνηση για την 54η διοργάνωση.

Το «χρυσό» παιδί του ελληνικού αθλητισμού, γνωστό για την αγάπη του στο υγρό στοιχείο, αποδέχτηκε την πρόταση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης και στις 14 Ιουλίου θα βρεθεί σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο υποστηρίζει τον αγώνα.

«Πρόκειται για μία ιστορική διοργάνωση. Θα ήθελα και εγώ να βρισκόμουν σε ένα σκάφος και να αγωνιζόμουν, αλλά για εφέτος θα δώσω την εκκίνηση. Τόσο το δικό μου το άθλημα όσο και η ιστιοπλοΐα έχουν ως βασικό στοιχείο τη θάλασσα. Η ιστιοπλοΐα, βέβαια, έχει και τον αέρα. Το να ταξιδεύεις στη θάλασσα με ένα ιστιοπλοϊκό και να ακούς τους ήχους της θάλασσας πρέπει να είναι κάτι φανταστικό. Ακόμα και ως εικόνα σε ξεκουράζει και σε γαληνεύει. Θα ήθελα να ήμουν σκίπερ σε ένα από τα σκάφη που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση ή έστω πλήρωμα.

Ένας άλλος λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Μαραγκουδάκη είναι ότι ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετώ. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση», δήλωσε ο ασημένιος Ολυμπιονίκης της κολύμβησης και αποκάλυψε ότι μέσα στα σχέδιά του είναι να μάθει ιστιοπλοΐα.

Το 54ο Ράλλυ Αιγαίου αποτελείται από τρεις ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης και μία παράκτια διαδρομή. Τα σκάφη θα αποπλεύσουν από τον Πειραιά και θα έχουν ως πρώτο σταθμό τη Σύρο. Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Χίο και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στη Σκύρο. Η συνολική διάρκεια της διαδρομής υπερβαίνει τα 300 ν.μ.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού. Χορηγός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων Jotun.

Ακολουθείστε το 54ο Ράλλυ Αιγαίου στα social media, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube και ζήστε από κοντά τις μοναδικές στιγμές που χαρίζει η διοργάνωσή στα πληρώματα που συμμετέχουν.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x