Νίκος Ζέρβας

Ο Στρέλνιεκς ενός… διαφορετικού Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο καλοκαίρι με ανανεώσεις και μεταγραφή και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τις αλλαγές που επιδιώκουν σε δομή ρόστερ και αγωνιστική φιλοσοφία Σφαιρόπουλος και Αγγελόπουλοι.

Οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό για τον σχεδιασμό του ρόστερ της νέας σεζόν είναι... καταιγιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι», πεισμωμένοι όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια έχουν σηκώσει μανίκια λίγες μόνο ώρες μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και η μία καλή είδηση διαδέχεται την άλλη. Οι παραμονές των Πρίντεζη και Μάντζαρη, άνοιξαν διάπλατα τον δρόμο για έναν πιο ομαλό σχεδιασμό και αυτό σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα των αδελφών Αγγελόπουλων να κάνουν ακόμα πιο ισχυρή την ομάδα, έχει λειτουργήσει ευεργετικά.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Πρώτο «χτύπημα» μετά τις δύο πολύτιμες παραμονές, θα είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ενός παίκτη που ήταν ψηλά στη λίστα του Γιάννη Σφαιρόπουλου από τα μέσα της περιόδου, λόγω της εξαιρετικής του παρουσίας στη Μπάμπεργκ. Πρόκειται για μία μεταγραφή που θα δώσει πολλά στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας χάρη στο εξαιρετικό του σουτ, θα βοηθήσει στη δημιουργία και θα «δέσει» πολύ με τους ήδη υπάρχοντες Μάντζαρη και Σπανούλη στην περιφέρεια. Με τα αγωνιστικά του στοιχεία, μπορεί να καλύψει από άλλη θέση το «κενό» που αφήνει αγωνιστικά η μη ανανέωση του συμβολαίου του Λοτζέσκι, ενώ το ότι επέλεξε Ολυμπιακό, αφήνοντας καλύτερα χρήματα από ομάδες που είναι δίπλα στο σπίτι του (Χίμκι και Λοκομοτίβ Κουμπάν), δείχνει πολλά για την «δίψα», την προσωπικότητά του και το πόσο εκτιμά-δε φοβάται την ευκαιρία που του δίνεται σε ομάδα τοπ επιπέδου της Ευρωλίγκας.

Από την αμεσότητα στις κινήσεις των «ερυθρόλευκων», καταλαβαίνει κανείς πως η απόφαση για αλλαγή, τουλάχιστον των τεσσάρων εκ των έξι ξένων, ήταν σχεδόν ειλημμένη ανεξαρτήτως κατάληξης των τελικών και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ομάδα με σαφή προσανατολισμό και «θέλω». Σκοπός για μία ομάδα είναι η διάρκεια και το τι θα κάνει σε βάθος χρόνου και όχι μόνο ένας τίτλος. Αυτό που επίσης γίνεται κατανοητό, είναι πως πλέον οι δευτεραθλητές Ευρώπης στοχεύουν σε παίκτες που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια της Ευρωλίγκας, αφού ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή τα «λαχεία», που στο παρελθόν βγήκαν και με το παραπάνω (αγωνιστικά και πνευματικά) είναι δυσεύρετα.

Τέλος και ενώ θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις με τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ, όχι μόνο στα γκαρντ (έχει γίνει πρόταση σε Άαρον Τζάκσον, ενώ υπάρχουν και πιθανότητες για Σλούκα), αλλά και στη φροντ λάιν που είναι άμεσα εξαρτημένη από το τι θα γίνει με τους Μιλουτίνοφ και Μπιρτς, είναι εμφανή δύο ακόμα στοιχεία. Πρώτον, ο Ολυμπιακός εκτός από περισσότερη ποιότητα, προσθέτει και μεγαλύτερη ποσότητα για να μπορεί να αντεπεξέλθει στα πολλά και απαιτητικά παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Δεύτερον και ίσως σπουδαιότερο, το ότι στηρίζει με εξαιρετικούς παίκτες τον πολύ καλό ελληνικό του «κορμό», με μία διαφαινόμενη αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας που πλέον έχει όλα τα φόντα να είναι πιο «γλυκιά» και παραγωγική στην επίθεση, χωρίς να εγκαταλείπεται το βασικό της συστατικό που ήταν, είναι και θα είναι η καλή άμυνα.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις επόμενες κινήσεις για ένα πιο ολοκληρωμένο συμπέρασμα, όμως, αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο προσεχώς διαφορετικός, Ολυμπιακός, είναι σε εξαιρετικό δρόμο και «διάβασε» πολύ γρήγορα τις αιτίες που του στέρησαν την κορυφή στην Ελλάδα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x