Stoiximan Super League

Ο συναισθηματικός Τραϊανός Δέλλας!

Ο Γιάννης Θειακός γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση του Τραϊανού Δέλλα να αναλάβει τη δεδομένη χρονική περίοδο την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Πολλοί αποκάλεσαν την απόφασή του αποστολή αυτοκτονίας! Είναι αλήθεια ότι θέλει καρδιά, ενδεχομένως και άγνοια κινδύνου, για να δεχθείς να καθίσεις στον πάγκο της ΑΕΚ, έντεκα μέρες πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, με την Ένωση να είναι στην ζώνη του υποβιβασμού!

Όποιος γνωρίζει έστω και ελάχιστα τον Τραϊανό Δέλλα, τότε θα ήταν σίγουρος ότι θα έλεγε το «ναι», στην έκκληση της διοίκησης για την σωτηρία της ομάδας.

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και της Εθνικής είναι συναισθηματικός τύπος, γνήσιο παλικάρι και γενικά του αρέσουν τα δύσκολα. Άλλωστε στην ζωή του δεν πέρασε και λίγα, ούτε του ήρθαν όλα ρόδινα. Είναι σίγουρο ότι κάμποσοι διαφωνούν με την τελική του απόφαση, όμως ο "Τράι" πάντα οδηγείται από την καρδιά του. Αν η διοίκηση πήγαινε στον Δέλλα πριν από ένα μήνα και του ζήταγε να αναλάβει την ομάδα, λέω με πάσα βεβαιότητα, ότι θα έλεγε «όχι»!

Χθες όμως όλα ήταν αλλιώς. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της ομάδας, είναι πιο κοντά από ποτέ και όποιος σκέφτηκε και πρότεινε τον πρώην αρχηγό της ομάδας, ήξερε και την απάντηση του. Σε 11 μέρες ,γιατί τόσες συμφώνησε να καθίσει στον πάγκο, κανένας προπονητής στον πλανήτη δεν μπορεί να βελτιώσει και να διδάξει κανέναν ποδοσφαιριστή. Ο Δέλλας όμως είναι αυτός που μπορεί να εμπνεύσει και να αποφορτίσει τους παίκτες της ΑΕΚ, παίκτες που ενώ είναι για να οδηγούν …ντακότα βρέθηκαν στο πιλοτήριο ενός boeing.

Αυτές τις ώρες χρειάζεται μόνο ηρεμία, κάτι που με τον Λίνεν φοβάμαι ότι δεν θα υπήρχε. Χρειάζεται συγκέντρωση στον έναν και μοναδικό στόχο που είναι η παραμονή. Χρειάζεται καθαρό μυαλό και κυρίως πάθος από όλους. Αν είχε κάτι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ στην πλούσια καριέρα του, ήταν το πάθος του και η ηγετική του φυσιογνωμία, ακόμη και όταν δεν ήταν πρώτο… βιολί στην εκάστοτε ομάδα του. Αυτό καλείται να βγάλει από τους παίκτες του, που ξέρουν και οι ίδιοι ότι μπορεί στο τέλος να γίνουν ήρωες, σε μια χρονιά που δεν έχει προηγούμενο για την ΑΕΚ.

Πλαισιωμένος από ανθρώπους που ο ίδιος εμπιστεύεται και φυσικά πρώην ηγέτες, όπως ο Άκης Ζήκος, έχει ζυγίσει την κατάσταση και νιώθει σίγουρος για την επιτυχία. Οι δυσκολίες πολλές αλλά τα προβλήματα είναι για να τα αντιμετωπίζεις κατάματα και όχι να τα προσπερνάς. Άλλωστε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς άλλος -ακόμη και έμπειρος τεχνικός-δεν θα έλεγε τώρα «ναι», χωρίς δεύτερη σκέψη....

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x