Επικαιρότητα

Ο Τραμπ ανακοινώνει την απόφασή του για τη συμφωνία του Παρισιού

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στον απόηχο πληθώρας δημοσιευμάτων που τον θέλουν να έχει ουσιαστικά αποφασίσει την έξοδο της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη από τη συμφωνία για το κλίμα.

Την επίσημη απόφασή του για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για την προστασία του περιβάλλοντος θα ανακοινώσει στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως προανήγγειλε μέσω Twitter.

Το «τιτίβισμα» του αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο πληθώρας δημοσιευμάτων που τον θέλουν να έχει ουσιαστικά αποφασίσει την έξοδο της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη από τη συμφωνία, την οποία έχουν προσυπογράψει σχεδόν 200 χώρες.




Ο κ. Τραμπ κλείνει την προαναγγελία του επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του, «Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά».

Κατά την προεκλογική περίοδο ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας είχε επιτεθεί επανειλημμένα στις περιβαλλοντικές πολιτικές του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει «απάτη» τις επιστημονικές έρευνες που καταδεικνύουν ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Στόχος της συμφωνίας του Παρισιού είναι να περιοριστεί σαφώς κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε σχέση με τα επίπεδα που υπήρχαν πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε δεσμευθεί ότι έως το 2025 οι ΗΠΑ θα μειώσουν εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 26 έως 28% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005.

Οι επιφυλάξεις του κ. Τραμπ όσον αφορά το Παρίσι αποτυπώθηκαν στη σύνοδο κορυφής του G7 την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι υπόλοιποι ηγέτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον πείσουν να δεσμευθεί πως δεν θα απαρνηθεί τη συμφωνία.

Με δεδομένη τη στάση Τραμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κίνα ετοιμάζονται να επαναβεβαιώσουν τη στήριξή του για τη συμφωνία του Παρισιού στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το BBC.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x