Επικαιρότητα

Ο τροπικός κυκλώνας πλήττει την Κρήτη (video)

Όχι μόνο βρέχει αλλά ρίχνει.. καταιγίδες με ισχυρές ριπές ανέμου, στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο τροπικός κυκλώνας για τον οποίο είχε γράψει το neakriti.gr από το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα πάντα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, κύρια χαρακτηριστικά του έχει τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 8 -9 μποφόρ κυρίως στα Χανιά και τις κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις που τον συνοδεύουν και αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επηρεάσουν ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης με βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.







Νωρίς το πρωί ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στα Φαλάσαρνα, στον Αλικιανό και Σέμπρωνα Χανίων, ενώ ασθενείς βροχές υπήρξαν σε διάφορες περιοχές, ενδεικτικά στο κέντρο των Χανίων στην πόλη του Ηρακλείου και στον Φουρφουρά Ρεθύμνου.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ.Λαγουβάρδος μιλώντας στο neakriti.gr «ουσιαστικά ο κυκλώνας περνάει νότια της Κρήτης, από το Λιβυκό. Όπως είναι φυσικό όμως επηρεάζει το νησί από τα δυτικά προς τα ανατολικά ,γι'αυτό και οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι είναι έντασης έως και 10 μποφόρ και η ταχύτητα έως 100 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί μάλιστα το φαινόμενο να «ξεγελάσει» αφού υπάρχουν απότομες εναλλαγές. Αρχικά δυνατοί άνεμοι, μετά πιο ασθενείς και πάλι ενίσχυσή τους. Γι'αυτό απαιτείται προσοχή».

Από το βράδυ της Δευτέρας τα φαινόμενα μετακινούνται αναλυτικότερα και μάλιστα και σε αυτές τις περιοχές οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμου.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου :Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Κρήτης και με μικρότερη ένταση περιοχές της νότιας Πελοποννήσου. Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα μέσα στις επόμενες 24ώρες, οπότε θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με νέα στοιχεία."

Παρακολουθήστε το βίντεο των δορυφορικών φωτογραφιών του κυκλώνα τις τελευταίες 24 ώρες



Για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έχει ενημερωθεί ήδη σχετικά όλα τα λιμεναρχεία της Κρήτης.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x