Επικαιρότητα

Ο Τσίπρας προανήγγειλε πρόωρες εκλογές

«Μην διατυπώνετε, κ. Μεϊμαράκη, τόσο εύκολα τέτοια αιτήματα διότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά», απάντησε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ.

Τις πρόωρες κάλπες προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την ομιλία του για το τρίτο μνημόνιο ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που νωρίτερα τον είχε καλέσει να δώσει λύση τη Δευτέρα και αν θέλει να κάνει και εκλογές, αν και θα πάνε τη χώρα πίσω.

«Με προτρέψατε να πάω σε εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μην λέτε τόσο εύκολα τέτοια αιτήματα διότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται δεκτά».

Είπε ότι αυτό εξαρτάται από τη συμφωνία και επεσήμανε: «Η ευχή σας για τελευταία φορά αριστερά δεν θα πραγματοποιηθεί, θα έχετε την αριστερά να ανοίγει δρόμους με τη διακυβέρνησή της».

Δάνειο-γέφυρα σημαίνει επιστροφή σε μια κρίση δίχως τέλος

«Σήμερα κλείνει ένας πρώτος κύκλος μιας σκληρής επίπονης, εξαντλητικής διαδικασίας που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη με τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης. Σήμερα έχουμε ένα εντελώς νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο και με βάση την πραγματικότητα οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε περιθώριο ρευστότητας χωρίς δανεισμό και εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές της χώρας επέλεξαν να κλιμακώσουν την πίεση χωρίς προηγούμενο, «η συμφωνία αυτή ήταν μια αναγκαστική επιλογή».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το δάνειο - γέφυρα σημαίνει επιστροφή σε μια κρίση χωρίς τέλος.

Όπως είπε για το μνημόνιο «όσο σφάλμα είναι να ωραιοποιείς, τόσο σφάλμα είναι και να μηδενίζεις».

Δεν μετανιώνω που αποφάσισα το συμβιβασμό έναντι του χορού του Ζαλόγγου

«Το πραγματικό δίλημμα που ετέθη δεν ήταν μνημόνιο ή άτακτη χρεοκοπία. Το δίλημμα ήταν ξεκάθαρα μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής μιλώντας για το νέο μνημόνιο και τόνισε ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν για ευρώ η δραχμή.

«Ζήτησα από τους συντρόφους μου να μου καταθέσουν την εναλλακτική» υπογράμμισε και απαντώντας στην κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Δεν είναι εναλλακτική να καταγγέλλουμε το χρέος και όσο το κάνουμε να πιστεύουμε ότι θα μειωθεί. Ούτε είναι εναλλακτική να φωνάξουμε ότι είναι άδικη η άτακτη χρεοκοπία».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός: «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Η πραγματικότητα σε κάνει να παίρνεις δύσκολες και σκληρές αποφάσεις».

«Πήραμε μια επώδυνη επιλογή ευθύνης. Κάναμε ένα βήμα πίσω βγαίνοντας όρθιοι από τον λάκκο των λεόντων», ανέφερε.

«Δεν μετανιώνω ούτε που πάλεψα για να υπερασπιστώ το δίκιο, ούτε που αποφάσισα το συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου για την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε.

Τσίπρας σε Θεοδωράκη: Εσύ τα λες αυτά;

Άγρια κόντρα, μετά την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προέκυψε στην Ολομέλεια τη Βουλής.

Μάλιστα η αναφορά του στο «χάος με τους μετανάστες» προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα.

«Εσύ τα λες αυτά;», τον ρώτησε ο Πρωθυπουργός.

inner

«Ναι, εγώ. Οι υπουργοί σας πειραματίζονται με επικίνδυνες ιδέες, με τα ανοιχτά σύνορα και έχουν ανοίξει όλες τις διόδους εις βάρος της εθνικής ασφάλειας», είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος είπε στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση ότι «αν έχει απορίες για την μεταναστευτική πολιτική, μπορώ μία μέρα να σας κάνω φροντιστήριο».

Ο Νίκος Βούτσης αντέδρασε έντονα και σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας, όμως δεν του δόθηκε ο λόγος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την στάση του απέναντι στην πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι «δύο μέρες εδώ μέσα γίναμε κομπάρσοι στην προσωπική παράσταση μίας εγωπαθούς και η ευθύνη είναι δική σας» και υπενθυμίζοντας ότι αρνείται να την αντικαταστήσει παρά τις προτάσεις που του κάνει.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x