Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Τσόρι, ο Φορτούνης και τα φεγγάρια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Τσόρι και τον Φορτούνη.

• Ο Τσόρι ήταν λοιπόν ο ήρωας της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

• Μπήκε στην παράταση και μέσα σε 4 λεπτά πρόλαβε να πάρει μπάλες, να πατήσει περιοχή και να σκοράρει ο ίδιος το τόσο καθοριστικό γκολ. Ξέσπασε ο Αργεντίνος όταν σκόραρε, ίσως γιατί χρωστούσε κάτι πάνω απ΄ όλα ο ίδιος στον εαυτό του.

• Να θυμίσω ότι ο Τσόρι είχε παίξει και στα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Και δεν είχε παίξει λίγο: ήταν βασικός στο Ισραήλ (βγήκε στο 60’), βασικός και στην Πορτογαλία (βγήκε στο 72’) και είχε μπει αλλαγή στο 58’ του πρώτου αγώνα με τη Χάποελ. Τι είχε κάνει στα τρία παιχνίδια; Ήταν αυτό που λέμε στο ένα χειρότερος από το άλλο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο πρώτο ματς με την Αρόουκα, επί 72 λεπτά είχε μόλις μία καλή κίνηση, μία καλή πάσα προς τα πλάγια-όχι τίποτα σπουδαίο. Τι λέγαμε-ψιθυρίζαμε μετά από αυτά τα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Ότι ο Τσόρι έχει τελειώσει πιά, ότι κακώς τον κράτησε ο Ολυμπιακός στα 36 του, ότι καλύτερα να έμενε ο Φουστέρ κλπ, κλπ.

• Τώρα έρχεται ένα ημίωρο, το μικρότερο διάστημα στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή από το ξεκίνημα της σεζόν και λέμε άλλα για τον Τσόρι, που μπήκε στην παράταση κι άλλαξε το κρίσιμο ματς με τους Πορτογάλους. Πήρε δύο-τρεις προσπάθειες, έκανε το γκολ, έβγαλε μία πάσα στον Ιντέγε…Γιατί είναι ο Τσόρι. Και γιατί ο καλός ο παίκτης, θα σου κάνει τη διαφορά κάποια στιγμή.

• Τα γράφω αυτά και σε σχέση με τον Φορτούνη. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι στα καλά του ο Κώστας αυτό τον καιρό. Δεν μπορούσε να σταυρώσει μία καλή πάσα, ένα καλό σουτ-σε βαθμό πράγματι εκνευριστικό. Και το ίδιο ήταν πάνω κάτω και στα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς. Κακό φεγγάρι; Πιθανότατα, εκτός αν υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε και τον έχουν επηρεάσει τόσο πολύ.

• Όπως κι αν έχει, όμως, δεν αλλάζει κάτι: ο Φορτούνης είναι καλός παίκτης. Κι όπως ο Τσόρι την Πέμπτη μπήκε κι έκανε τη διαφορά, έτσι αύριο μεθαύριο μπορεί να το κάνει ο Φορτούνης. Πολύ απλά γιατί το έχει. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα συνέλθει. Θα δουλέψει πιο πολύ, θα του κάτσουν πιο καλά και κάποιες φάσεις και θα πάρει τα πάνω του με λίγη εμπιστοσύνη.

• Θα αλλάξει το φεγγάρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x