F1

Ο Χάμιλτον δεν μασάει από... φορμάτ

Ο Βρετανός ήταν ο γρηγορότερος στις επίσημες κατατακτήριες δοκιμές του γκραν-πρι της Φόρμουλα 1 της Αυστραλίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν –για πρώτη φορά- με το νέο φορμάτ.

Τα επίσημα δοκιμαστικά για το αυριανό γκραν-πρι της Formula 1 στην Αυστραλία είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον σήμερα. Φυσικά γιατί αφορούν τον πρώτο αγώνα του νέου πρωταθλήματος της F1 αλλά και γιατί πραγματοποιήθηκαν με τον νέο τους τρόπο, το νέο φορμάτ, όπως έχει επικρατήσει να το λέμε. Σύμφωνα με αυτό, στη θέση των τριών διαδικασιών (Q1, Q2, Q3) που ίσχυαν μέχρι πέρσι, πλέον αποκλείεται ένας πιλότος ανά 90 δευτερόλεπτα, ενώ υπάρχουν πολλά κενά διαστήμαρα-χωρίς μονοθέσια στην πίστα-που κάνουν το θέαμα άσχημο για τον θεατή.

Το αποτέλεσμα; Τον Χάμιλτον να μην επηρεάζεται, να είναι ο ταχύτερος όλων και έτσι να εξασφαλίζει την pole-position για το αυριανό γκραν-πρι, και μεγάλο «κράξιμο» για τον νέο τρόπο διεξαγωγής των δοκιμών.

Γιατί, η αρχή είχε δράση και αγωνία αλλά το τέλος όχι. Πολλοί οδηγοί επέλεξαν να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους πριν πέσει η καρό σημαία με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται –επί της ουσίας- και νωρίτερα.

Ο Χάμιλτον, που πήρε την 50η του pole position και Ρόσμπεργκ που θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση, δεν τα έδωσαν όλα προς το τέλος της διαδικασίας. Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Φέτελ και από τη τέταρτη ο Ραϊκόνεν.

Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών...

inner

inner

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x