Βόλεϊ

Ο… χαζομπαμπάς οδηγεί τον Ολυμπιακό!

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου γράφει για το ντέρμπι των «αιωνίων», το «7 στα 7», του Ολυμπιακού και τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου στη Volleyleague ο Ολυμπιακός κρατάει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στα χέρια του, όπως επίσης ορίζει και την μοίρα του για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας κερδίσει το «τριφύλλι» και τον «δικέφαλο του Βορρά» με καθαρό σκορ, ενώ έχει αποσπαστεί πέντε βαθμούς από Παναθηναϊκό , Ηρακλή και επτά από τον ΠΑΟΚ.

Το απόλυτο «7 στα 7» στη Volleyleague και μάλιστα με «καθαρά» τρίποντα, δείχνει την ποιότητα του Ολυμπιακού και κυρίως την αποφασιστικότητα και διάθεση που έχει φέτος για το πρωτάθλημα.

Στο ντέρμπι αιωνίων η διαφορά των δύο ομάδων ήταν ένας ηγέτης. Ο Ολυμπιακός τον είχε (Αγκάμεζ) και ο Παναθηναϊκός όχι. Όπως φάνηκε και από την διακύμανση των σετ το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν αυτό που ήθελαν γιατί πολύ απλά ο Κολομβιανός πραγματοποίησε εμφάνιση εποχής 2010, σημειώνοντας 29 πόντους με ποσοστό αποτελεσματικότητας 63% (24/38 επ. 4 άσους και 1 μπλοκ).

Ο 31χρονος διαγώνιος πριν λίγα εικοσιτετράωρα έγινε για πρώτη φορά πατέρας κάτι που του έδωσε τεράστια ψυχική δύναμη, παρά την σωματική κόπωση που είχε από τα ξενύχτια στο πλευρό της συζύγου του. Το έλεγαν στον Ολυμπιακό ότι μόλις φύγει το άγχος της εγκυμοσύνης, θα δούμε τον πραγματικό Αγκάμεζ, αυτόν για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν ένα… υπέρογκο ποσό (περίπου 250.000 ευρώ ετησίως) για την εποχή -πόσο μάλλον το βόλεϊ- ώστε να τον φέρουν πίσω στην Ελλάδα.

Στις τάξεις της ομάδας θα πρέπει να χαίρονται που η επένδυση τους αρχίζει σιγά σιγά να κάνει απόσβεση, αλλά θα πρέπει να προβληματίζονται έντονα για τον Κονσταντίν Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος για ένα ακόμα ντέρμπι μετά από αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ έγινε αλλαγή για να παίξει ο Φράγκος. Τα ποσοστά του ήταν τραγικά με 7 πόντους και 27% στην επίθεση (6/22, 1 άσος) στα δυόμιση σετ που έπαιξε.

Εξυπακούεται ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε ξένο ακραίο για να παίζει ο 3ος ακραίος της ομάδας, παρότι ο Φράγκος έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμος να μπει και να βοηθήσει όποτε χρειαστεί και μάλιστα ήταν MVP κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Στα του Παναθηναϊκού στοίχησε όπως γράψαμε παραπάνω στο ότι του λείπει ο παίκτης- ηγέτης που στις κρίσιμες φάσεις θα έπαιρνε τους καθοριστικούς πόντους. Όμως δεν πρέπει να έχει κανείς παράπονο από την απόδοση της ομάδας του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Έπαιξε στα ίσια τον Ολυμπιακό μέσα στου Ρέντη και από δικά του λάθη στο 4ο σετ δεν κατάφερε να πάρει βαθμό, ίσως και βαθμούς. Για άλλο ένα ματς μετά από αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε ότι θα είναι μια σεζόν, όπου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x