Νέα μοντέλα

Οδηγική απόλαυση με νέο υβριδικό μοντέλο

To πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδική τεχνολογία

H νέα BMW X2 xDrive25e.

Εξοπλίζεται με premium αύρα και σπορ χαρακτήρα, συνδυάζοντας το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε μια πολυτελή compact κατηγορία. Ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) που υπόσχεται εξαιρετική απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης. Με έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, η νέα BMW X2 xDrive25e πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 χλμ. στον επίσημο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας και ο θερμικός κινητήρας παράγουν 220 ίππους, ενώ η αλληλεπίδρασή τους δημιουργεί ένα σύστημα AWD προσαρμοσμένο για υβριδικό μοντέλο.

Η μέγιστη συνδυασμένη ροπή και των δύο κινητήριων μονάδων είναι 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία εξαιρετικά ευαίσθητη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η νέα BMW X2 xDrive25e ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα. Επίσης, στις απότομες επιταχύνσεις και στις προσπεράσεις, η ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος κίνησης ενισχύει σημαντικά τον σπορ χαρακτήρα του οχήματος. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 195 km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την απόδοση του συστήματος κίνησης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, υποστηρίζοντας τον θερμικό κινητήρα σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας του.

Μία πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε πέντε ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται έπειτα από 3,8 ώρες. Μία 100% φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε επιτοίχιο φορτιστή BMW i Wallbox διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται έπειτα από 2,4 ώρες. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μεταβλητό εσωτερικό. Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε διαιρούμενη διάταξη 40:20:40, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται από 410 σε 1.290 λίτρα.

Η νέα BMW Χ2 xDrive25e προσφέρεται στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης 46.107 ευρώ.

Άρης Γαλανόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x