Χάντμπολ

ΟΦΝΙ- Αναγέννηση Άρτας ο τελικός

Θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο 15ο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών Χάντμπολ στο κλειστό του Καματερού

Τα φαβορί στους δύο ημιτελικούς είχαν εύκολες προκρίσεις στον τελικό του 15ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών Χάντμπολ, που διεξάγεται στο κλειστό του Καματερού σε συνδιοργάνωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Στον 1ο ημιτελικό η Νέα Ιωνία έκανε επίδειξη δύναμης κερδίζοντας 38-15 την ομάδα του Πανοράματος. Ο ΟΦΝΙ προκρίθηκε για 11η φορά στον τελικό του θεσμού με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου για 4η φορά στην ιστορία της.

Στον 2ο ημιτελικό η Αναγέννηση Άρτας επιβλήθηκε 31-17 του αξιόμαχου ΓΑΣ Καματερού με την Καλασνίκοβα να πραγματοποιεί 19 επεμβάσεις σε 35 σουτ και τις Μπαλάφα (7 γκολ), Σκουτέλα (6 γκολ) πρώτες σκόρερ. Λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκαν οι Σκάρα, Καλοϊδη και είναι αμφίβολες για τον αυριανό τελικό. Αυτή ήταν η 19η φορά που η ομάδα της Άρτας θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, έχοντας μέχρι στιγμής 10 κατακτήσεις!

Ο τελικός θα αρχίσει στις 15:00 και θα μεταδοθεί σε live streaming από την ιστοσελίδα της ΟΧΕ.

HONDA ΠΑΝΟΡΑΜΑ- ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ 15-38
Τα πεντάλεπτα: 6-6, 2-8, 3-13, 3-17, 3-21, 4-23 (ημχ.), 5-25, 8-29, 10-33, 12-36, 14-37, 15-38
ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Βασίλης Σκανδάλης):
Ποιμενίδου 2, Αναστασιάδου 1, Παπαβασιλείου, Γκάτζιου 4, Κούπα, Ιωαννίδου, Αθανασοπούλου 1, Χαριτάκη, Αμανατίδου, Τσολοζίδου, Κρίτζαλη 1, Κωστοπούλου 3, Καραβέλη, Καρσανίδου 3, Λούρη.
ΟΦΝΙ (Ναϊσίδου- Ζιβούλοβιτς): Κεπεσίδου, Μανιά 4, Αργυροπούλου 3, Μίλασιτς 3, Παπανικολάου 2, Πάπα 4, Ζυγούρα 6, Μακρή, Τσάκαλου 3, Χρυσή 2, Διακογιάννη 2, Κοντοστεργίου 1, Σαραντάκου 1, Ζηνωνίδου 2, Χρονοπούλου 1, Στουγιαννίδου 4.
Διαιτητές: Τσάμος- Φωκίτης, Παρατηρητής: Νικολίτσας
Δίλεπτα: 4-5, Πέναλτι: 2/2-3/3.

Δηλώσεις
Σοφία Ναϊσίδου (προπονήτρια ΟΦΝΙ): «Είχαμε ενέργεια σε όλο το ματς, ακόμα και όταν κάναμε αλλαγές, ο ρυθμός μας παρέμεινε σταθερός. Κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά όχι το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε αύριο στον τελικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες, μετριοπαθείς και να σεβαστούμε τον κάθε αντίπαλο. Συγχαρητήρια στο Πανόραμα για την παρουσία του εδώ και την δουλειά που κάνει με τις μικρές αθλήτριες».

Κατερίνα Μανιά (αθλήτρια ΟΦΝΙ): «Μπήκαμε από αρχή πολύ δυνατά, σημειώσαμε πολλά γκολ και αποκτήσαμε διαφορά ασφαλείας. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε πολύ χρόνο συμμετοχής και εμείς οι μικρότερες. Κερδίσαμε δίκαια και τώρα κοιτάμε τον τελικό, έχοντας στόχο το τρόπαιο».

Βασίλης Σκανδάλης (προπονητής HONDA Πανόραμα): «Δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ίσως μας επηρέασε και το αυθημερόν ταξίδι. Η Νέα Ιωνία είναι πρωταγωνίστρια, εμείς έχουμε άλλους στόχους, όπως είναι η παραμονή στην κατηγορία. Κρατάμε την παρουσία μας για πρώτη φορά σε ένα Φάιναλ Φορ».

Ελένη Ποιμενίδου (αθλήτρια HONDA Πανόραμα): «Ξέραμε ότι είχαμε δύσκολο έργο απέναντι στην Νέα Ιωνία. Βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο από την ομάδα μας που αποτελείται κυρίως από νεαρά κορίτσια. Ο δικός μας στόχος στη σεζόν είναι η παραμονή στην κατηγορία».

KIPARISSIS ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ- ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 17-31
Τα πεντάλεπτα: 2-5, 3-6, 5-8, 6-9, 6-11, 8-13 (ημχ.), 8-15, 9-20, 11-23, 16-27, 16-29, 17-31
ΓΑΣΚ (Μενέλαος Δανήλος):
Τσικνάκη, Μορφίδου, Αλιφιέρη, Παπαδοπούλου, Καραχάλιου 1, Βασιλείου Α. 2, Βασιλείου Μ., Σπυροπούλου, Συζίνου 2, Βασιλειάδου 5, Στασινού 1, Χριστοπούλου 3, Ζενέλι 3, Καραγιάννη, Βασιλείου Μ., Περουλάκη.
ΑΡΤΑ (Γιόνκα Δήμου): Μπαλάφα 7, Σκουτέλα 6, Καλοϊδη, Γρούμπα, Σμαρδέλη 3, Βέμη 4, Σκάρα, Βράτσεβα 4, Δημητρίου 3, Χήτα 3, Μέγα, Κολιού 1, Καλασνίκοβα. Διαιτητές: Κουτσός- Αβράμης, Παρατηρητής: Αντωνόπουλος, Δίλεπτα: 2-6, Πέναλτι: 0/2-1/1

Δηλώσεις
Γιόνκα Δήμου (προπονήτρια Άρτας): «Έγινε καλό ματς. Ο ΓΑΣ Καματερού έχει καλή ομάδα και φάνηκε η δουλειά που έχει κάνει. Εμείς ήρθαμε εδώ, έχοντας ως στόχο την κατάκτηση ενός τίτλου μετά από χρόνια και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Πέγκυ Βέμη (αθλήτρια Άρτας): «Κρατάμε την πρόκριση. Για άλλη μια φορά θα είμαστε παρούσες σε έναν τελικό. Ξέρουμε ποιος είναι το φαβορί. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΓΑΣ Καματερού για την εμφάνιση και εύχομαι να ανέβει στην Α1».

Μενέλαος Δανήλος (προπονητής ΓΑΣΚ): «Γνωρίζαμε τις δυσκολίες του αγώνα. Είμαστε ομάδα Α2 Γυναικών και παίξαμε με την 2η ομάδα της Α1 Γυναικών που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Πιστεύω ήμασταν ανταγωνιστικοί και κάνουμε μετρημένα βήματα, έτσι όπως έχουμε σχεδιάσει, έχοντας ως βασικό σκοπό την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία».

Αθηνά Βασιλειάδου (αθλήτρια ΓΑΣΚ): «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σταθήκαμε άξια απέναντι σε έναν μεγάλο και δύσκολο αντίπαλο. Ο στόχος της σεζόν είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία και πιστεύω θα τον πετύχουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x