Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 4 «ελληνικές» εκπλήξεις του Μάρκο Σιλβα

Ο Κώστας Νικολακοπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα Ελληνόπουλα που έχουν κερδίσει τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού.

H προετοιμασία του Ολυμπιακού σε επίπεδο φιλικών αγώνων ολοκληρώνεται και νομίζω ότι μία διαπίστωση που μπορεί να γίνει έχει να κάνει με τέσσερα Ελληνόπουλα, που κατά κοινή ομολογία αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις για τον Πορτογάλο προπονητή Μάρκο Σίλβα.

· Αναφέρομαι, βέβαια, στους δύο μέσους, τον Φορτούνη και τον Μπουχαλάκη και στους δύο σέντερ μπακ, τον Αυλωνίτη και τον Βούρο. Κι αν ο Φορτούνης μας είχε…προϊδεάσει από την περασμένη σεζόν για καλύτερα πράγματα φέτος, οι άλλοι τρεις πραγματικά έχουν εκπλήξει ευχάριστα τους πάντες με την παρουσία τους στα παιχνίδια προετοιμασίας.

· Ο πιο έμπειρος απ΄όλους, ο Αυλωνίτης, είχε πάρει πέρσι αρκετά παιχνίδια, όμως όλοι τον υπολόγιζαν ως 4ο στόπερ μετά τους Μποτία, Σιόβα και τον ξένο, που από την αρχή είχαν σκοπό να αποκτήσουν στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, πολλοί τον είχαν και…5ο μετά τη μεταγραφή του Γούτα! Κι όμως, ο πρώην παίκτης του Πανιώνιου, έστω και με τη βοήθεια συγκυριών (βλέπε τραυματισμούς άλλων συμπαικτών του και καθυστέρηση μεταγραφής ξένου), είναι αυτή την ώρα ο πιο βασικός στόπερ.

· Και τι να πούμε και για τον Βούρο, ένα παιδί 20 ετών, με ελάχιστες παραστάσεις μέχρι τώρα. Αυτός κι αν είναι ευχάριστη έκπληξη. Εκμεταλλεύθηκε κι αυτός τις συγκυρίες κι άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Και οι δύο Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί από παιχνίδι σε παιχνίδι δείχνουν πιο άνετοι, πιο βελτιωμένοι και πιο ώριμοι!

· Να προσέξουμε δε και το άλλο: ναι, ο Μάρκο Σίλβα δεν είχε άλλες λύσεις, αφού τώρα γυρνάνε οι Μποτία και Σιόβας (ο πρώτος μόλις μπήκε αλλαγή στο τελευταίο φιλικό κι ο δεύτερος έπααιξε από ένα ημίχρονο στα δύο πιο πρόσφατα), όμως πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Αυλωνίτης κι ο Βούρος στέκονται. Έχουν μία καλή παρουσία, ο δε μικρός έχει «φτιάξει» και τις τοποθετήσεις του και παρότι του λείπει ύψος, αποδεικνύεται αρκετά δυνατός και στον αέρα.

· Καταλαβαίνω ότι όλοι περιμένουμε τις μεταγραφές του η, των ξένων στόπερ, αλλά θα είναι λάθος μας να υποτιμήσουμε αυτά τα δύο παιδιά, που έχουν κάνει μία έξοχη προετοιμασία, σκίζονται εδώ κι ένα μήνα κι απέναντι σε ομάδες όπως οι Φενέρμπαχτσε, Μπεσικτάς και Φέγενορντ, αν μη τι άλλο τα βγάζουν πέρα, με πολύ πιο έμπειρους και ακριβοπληρωμένους αντίπαλους, όπως ο Μάριο Γκόμες, ο Σο, ο Φερναντάο (πρώτος σκόρερ πέρσι στην Τουρκία) κι ο Κάϊτ.

· Όπως επίσης καταλαβαίνω ότι όλοι περιμένουμε τον Καμπιάσο, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε την παρουσία του Μπουχαλάκη, που καταθέτει σε κάθε παιχνίδι ποιότητα και κλάση σε ρόλο αριστερού κεντρικού μέσου, κάτι σαν 8άρι. Και ξέχωρα από τη δουλειά που κάνει και τα τρεξίματα, αν έκανε π.χ. ο Κασάμι τις κούρσες και τις πάσες για γκολ κι ευκαιρίες που κάνει ο Μπουχαλάκης στα φιλικά, όλοι θα τρίβαμε τα μάτια μας και θα λέγαμε, ότι ο Ελβετός αναγεννήθηκε, ότι θα είναι η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού φέτος κλπ, κλπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x