sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι Άγγλοι τα «σκάνε» και… σπάνε τα μεταγραφικά ρεκόρ!

Οι μισές από τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν καταφέρει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να σπάσουν το δικό τους μεταγραφικό ρεκόρ και το sportfm.gr σας τις παρουσιάζει.

Αναμφίβολα, οι αγγλικοί σύλλογοι δεν καταλαβαίνουν από κρίση! Στο Νησί τα εκατομμύρια πέφτουν βροχή, χάρη στη νέα τηλεοπτική συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ για την τριετία 2016-2019 και αναμένεται να φέρει πάρα πολλά λεφτά στα ταμεία των ομάδων!

Ήδη πριν λίγες μέρες, έσπασε το ρεκόρ των 880 εκατομμυρίων λιρών που έχουν δαπανήσει οι αγγλικοί σύλλογοι σε ένα καλοκαίρι, ποσό που κρατούσε από πέρυσι και ουσιαστικά χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει αισθητά.

Έτσι, τα μεταγραφικά ρεκόρ που κάνουν οι ομάδες δεν προλαβαίνουν να γίνουν... ρεκόρ. Οι 10 από τις 20 ομάδες έκαναν τη δική τους οικονομική υπέρβαση (ενδέχεται σε αυτή τη λίστα να μπει και η Γουέστ Μπρομ, όταν ανακοινώσει το ακριβές ποσό για τον Νασέρ Τσαντλί), τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω (όλα τα ποσά αναγράφονται σε ευρώ).

Μπέρνλι - Στίβεν Ντεφούρ, 8,6 ευρώ εκ.


inner

ΟΚ, για τα ποσά που έχουμε συνηθίσει να παίζονται στην Αγγλία δε φαίνονται πολλά, για έναν σύλλογο του διαμετρήματος της Μπέρνλι πιθανώς να είναι. Η ομάδα του «Τερφ Μουρ» πρόσθεσε εμπειρία και ποιότητα φέτος στο κέντρο της, χάρη στην άφιξη του Στίβεν Ντεφούρ από την Άντερλεχτ.

Γουότφορντ - Άιζακ Σαξές, 14,95 εκ.


inner

Έχοντας κάνει δυο πολύ καλές χρονιές με την ισπανική Γρανάδα, ο Νιγηριανός δοκιμάζει φέτος το μεγάλο βήμα στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουότφορντ. Αυτό βέβαια το πλήρωσαν και με το παραπάνω οι «σφήκες», που περιμένουν πλέον να τα βγάλουν με τα όσα θα προσφέρει ο Σαξές στο γήπεδο.


Μπόρνμουθ - Τζόρντον Άιμπ, 17,6 εκ.


inner

Στη Λίβερπουλ μπορεί να μην λογιζόταν ως βασικός (παρότι την περσινή σεζόν μέτρησε συνολικά 27 συμμετοχές), ωστόσο στη Μπόρνμουθ ευελπιστεί σε μια νέα αρχή. Με τα «κεράσια» ο 21χρονος θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύνολο του Έντι Χάου.

Σουόνσι – Μπόρχα Μπαστόν, 18,1 εκ.


inner

Στη Σουόνσι φέτος επιμένουν ισπανικά, καθώς μετά την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε, ήρθε και αυτή του Μπόρχα Μπαστόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα 18,1 εκ. ευρώ είναι φαινομενικά αρκετά για τους Ουαλούς, οι οποίοι ωστόσο προσδοκούν να τα πάρουν πίσω σε … γκολ από τον νεαρό φορ.

Λέστερ - Αχμέντ Μούσα, 18,75 εκ.


inner

Η μεταγραφή του μέσου Ναμπαλί Μεντί κράτησε την πρωτιά μόλις λίγες ημέρες, καθώς ακολούθησε η απόκτηση του Αχμέντ Μούσα με 18,75 εκ. ευρώ. Στην τετραετή παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (164 συμμετοχές – 54 γκολ) εντυπωσίασε, ενώ ψήγματα της ποιότητας του έδειξε και στα φιλικά της Λέστερ. Η ταχύτητα του θα κάνει τη διαφορά φέτος στο «Κing Power Stadium».

Στόουκ Σίτι - Τζιανέλι Ιμπουλά, 21,5 εκ.


inner

Ήρθε στη Στόουκ ως δανεικός τον περασμένο Ιανουάριο από την Πόρτο, καταφέρνοντας ουσιαστικά να περάσει το τεστ και να πάρει την έγκριση για περαιτέρω συνεργασία. Τα χρήματα που κατέθεσαν οι «πότερς» για τον 23χρονο το φετινό καλοκαίρι αποτελούν ποσό-ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Σαουθάμπτον - Σοφιάν Μπουφάλ, 24,83 ευρώ εκ.


inner

Ο Μαροκινός επιθετικός μέσος απασχόλησε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες τις ομάδες από το Νησί, με τις Γουότφορντ, Τότεναμ και Σαουθάμπτον να εξετάζουν την περίπτωση του. Τελικά, η τελευταία ήταν και η τυχερή που απέκτησε τον Μπουφάλ από τη Λιλ. Να και μια περίπτωση όπου οι «Άγιοι» αγόρασαν ακριβά, αφού μας έχουν συνηθίσει να πουλάνε συνήθως με το αζημίωτο…

Γουέστ Χαμ - Αντρέ Αγιού, 24 εκ.


inner

Την περσινή εξαιρετική του περίοδο στη Σουόνσι την εξαργύρωσε με την μετακίνηση του στη Γουέστ Χαμ. Η ατυχία όμως του χτύπησε την πόρτα, καθώς ο Γκανέζος τραυματίστηκε στο ντεμπούτο του με τα «σφυριά» κόντρα στην Τσέλσι. Ο ίδιος θα επιστρέψει σε 4-5 μήνες και τα «σφυριά» αναρωτιούνται ήδη για την αξία της επένδυσης τους…

Κρίσταλ Πάλας - Κριστιάν Μπεντέκε, 31,6 εκ.


inner

Ένα από τα μεγαλύτερα «σίριαλ» του φετινού μεταγραφικού παζαριού στην Αγγλία, έληξε εν τέλει θετικά… για όλους! Ο Βέλγος στράικερ βρήκε ομάδα επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ όπως επιθυμούσε, η Λίβερπουλ τον έδωσε με το ποσό περίπου που τον αγόρασε πέρυσι, και η Κρίσταλ Πάλας βρήκε το «βαρύ» φορ που ήθελε ο Άλαν Πάρντιου. Προφανώς όχι χωρίς το ανάλογο κόστος.

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Πολ Πογκμπά, 104 εκ.


inner

Ναι, στην κορυφή της λίστας δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλος! Η επιστροφή του Γάλλου σταρ στο Μάντσεστερ έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων που κρατούσε ο Γκάρεθ Μπέιλ, αν και πρώτα «έπαιξε» με την υπομονή αρκετών φιλάθλων και δημοσιογράφων ανά τον κόσμο! Πλέον, απομένει να παίξει το δικό του ρόλο στους «κόκκινους διαβόλους», στη νέα εποχή με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x