Βόλεϊ

Οι αλλαγές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βόλεϊ

H CEV διευρύνει τις διαδικασίες των εθνικών ομάδων στις επερχόμενες σημαντικές διοργανώσεις.

Έτσι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες χώρες να αγωνιστούν σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι διοργανώσεις που ξεκινούν από την Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου θα είναι οι τελευταίες με τη συγκεκριμένη μορφή.

Πρώτη μεγάλη αλλαγή θα αποτελέσει η αύξηση των ομάδων, καθώς από 16 που είναι φέτος το 2019 θα γίνουν 24 στους άνδρες και 20 στις γυναίκες.

Κάθε διοργάνωση θα μπορεί να έχει από μία έως και τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και απευθείας στην τελική φάση θα προκρίνονται δώδεκα ομάδες, ανάλογα με τον αριθμό των διοργανωτών.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν, μέσω των προκριματικών, όπου θα αλλάξει ο τρόπος πρόκρισης. Αντί για δύο τουρνουά θα υπάρξουν όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και θα παίζουν εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.


Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι οι εξής:

1η αγωνιστική: 3 Ιανουαρίου 2018
2η αγωνιστική: 6 ή 7 Ιανουαρίου 2018
3η αγωνιστική: 22 Αυγούστου 2018
4η αγωνιστική: 25 ή 26 Αυγούστου 2018
5η αγωνιστική: 5 ή 6 Ιανουαρίου 2019
6η αγωνιστική: 9 Ιανουαρίου 2019


Οι χώρες, οι οποίες θα διοργανώσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 σε άνδρες και γυναίκες, θα ανακοινωθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση της CEV στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση των προκριματικών ομίλων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x