Champions League

Οι αριθμοί του Champions League

Αρκετά πρόσωπα ξεχώρισαν στην πρώτη ημέρα της 3ης αγωνιστικής του Champions League. Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζεται τα επιτεύγματά τους.

Πολλά και διάφορα είναι τα ρεκόρ που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τα πρόσωπα που ξεχώρισαν για τα επιτεύγματά τους.

*** Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η μόνη ομάδα με τρεις νίκες τη φετινή σεζόν. Στην ιστορία του Champions League, οι σύλλογοι που ξεκίνησαν με τρεις νίκες στους ομίλους πάντα περνούσαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

*** Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε με νικητήριο 3-0 από το γήπεδο της Σάλκε, αφού η Πόρτο το 2004 είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Μονακό στον τελικό του Champions League.

*** Μάλιστα, αυτή η νίκη ήταν η πρώτη του Πορτογαλικού τεχνικού σε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη κόντρα σε κάποια γερμανική ομάδα. Τις προηγούμενες έξι είχε γνωρίσει μόνο ήττες.

*** Η Στεάουα Βουκουρεστίου έκανε ρεκόρ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε 12 σερί εντός έδρας αγώνες.

*** Το 1-1 αποτελεί αποτέλεσμα ρεκόρ στα μεταξύ τους παιχνίδια της Μίλαν και την Μπαρτσελόνα στο Champions League, ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τα ζευγάρια Τσέλσι/Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα/Τσέλσι.

*** Δεκαεπτά γκολ έχει πετύχει η Νάπολι στο Champions League, όμως μόλις ένα από αυτά προέρχεται από Ιταλό ποδοσφαιριστή (Ινσίνιε).

*** Ο Φερνάντο Τόρες έφτασε τα 8 γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι στο Champions League, όσα δηλαδή είχε πετύχει και με την αντίστοιχη της Λίβερπουλ.

*** Ο Ντιέγκο Κόστα έγινε ο τέταρτος παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης που σκοράρει δύο γκολ στο πρώτο του παιχνίδι στο Champions League. Ένας από τους προηγούμενους ήταν ο τωρινός του προπονητής, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο Εσνάιντερ και ο Σέρχιο Αγουέρο.

*** Από χθες ο Λιονέλ Μέσι μετράει έξι γκολ κόντρα στη Μίλαν, όσα δηλαδή έχει σημειώσει απέναντι σε Άρσεναλ και Λεβερκούζεν. Επίσης, ανάλογη επίδοση έχει και ο Γουέιν Ρούνεϊ.

*** Ο Ρομπίνιο κατάφερε να σκοράρει για τη Μίλαν, ύστερα από ασίστ του Κακά. Αυτή η ασίστ ήταν η πρώτη για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στο Champions League μετά τον Νοέμβριο του 2007, στο ισόπαλο (1-1) ματς των «ροσονέρι» κόντρα στη Μπενφίκα.

*** Η κόκκινη κάρτα του Ερέρα (της Πόρτο) είναι η γρηγορότερη αποβολή ποδοσφαιριστή στην ιστορία του Champions League.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x