sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι αριθμοί του απίστευτου Λεβαντόφσκι... ζαλίζουν!

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ανήκει πλέον στην ελίτ της Μπάγερν Μονάχου. Για πολλούς είναι ο κορυφαίος στράικερ σε όλον τον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους και προκαλούν ζάλη.

Οι επιδόσεις του Λεβαντόφσκι γενικότερα προκαλούν ίλιγγο. Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς επιθετικούς και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον λόγο.

Με 33 γκολ σε 36 αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, ο Πολωνός είναι ένας από τους ισχυρούς διεκδικητές του χρυσού παπουτσιού. Ο «Λέβα», που έχει δώσει και έξι ασίστ, σκοράρει κάθε 92 λεπτά.

Θυμηθείτε το «θαύμα των εννιά λεπτών»:



Στη νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 3-0, εις βάρος της Άιντραχτ Φρανφούρτης, ο επιθετικός των Βαυαρών, σκόραρε δύο, φτάνοντας τα 100 γκολ για λογαριασμό της ομάδας του, σε μόλις 136 αγώνες. Ο 28χρονος έφτασε τον Λόταρ Ματέους στους πίνακες των κορυφαίων σκόρερ, όλων των εποχών της Μπάγερν, στην 15η θέση, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει αγωνιστεί σε 274 περισσότερους αγώνες.

Ο Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει 142 γκολ στην Μπουντεσλίγκα, για λογαριασμό των Ντόρτμουντ και Μπάγερν σε συνολικά 218 εμφανίσεις. Επιπλέον, τα τελευταία εφτά χρόνια σκοράρει τουλάχιστον 20 φορές κάθε σεζόν.

Ο μέσος όρος του Πολωνού διεθνή είναι 0,74 γκολ ανά αγώνα, για λογαριασμό των πρωταθλητών Γερμανίας, με τον Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην γερμανική ομάδα(477 γκολ σε 540 αγώνες), να είναι ο μοναδικός που έχει καλύτερη επίδοση, με 0,88 γκολ ανά αγώνα.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει 323 γκολ σε ολόκληρη την καριέρα του, σε 553 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Τα δέκα καλύτερα γκολ του «Λέβα», όπως τα «είδε» το επίσημο κανάλι της Bundesliga στο Youtube:


Τέλος, ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και ισάριθμα Σούπερ Καπ, με τις Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Λεχ Πόζναν. Στην Πολωνία έχει σαρώσει τα βραβεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χώρας, έχοντας έξι συνεχόμενα από το 2011, ενώ αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό θα προσθέσει στη συλλογή του το έβδομο συνεχόμενο βραβείο.

Επιμέλεια: Στέφανος Καρίπογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x