Κώστας Νικολακόπουλος

Οι δύο φορές που… ζήλεψα τον Μποκανί!

Ο Κωστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κάποιες… μακρινές σκέψεις του για τον Μποκανί, που έγιναν τώρα πραγματικότητα.

•Δύο φορές έχω… ζηλέψει τον Μποκανί. Εννοώ να σκεφθώ ότι θα τον ήθελα αυτόν τον παίκτη στον Ολυμπιακό.

•Η πρώτη ήταν, βέβαια, το φθινόπωρο του 2009, όταν στα δύο παιχνίδια του για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Σταντάρ Λιέγης είχε παιδέψει αφάνταστα την άμυνα του Ολυμπιακού και της είχε βάλει και ένα γκολ, στο Βέλγιο.

•Η δεύτερη, όμως, ήταν πιο πρόσφατη. Το θυμάμαι σαν τώρα, καλοκαίρι 2014, μέσα Ιουλίου, να είμαι αδειούχος και να χαζεύω το φιλικό του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου (1-1) στην Αυστρία, για να γράψω μετά ένα σχόλιο στο σάϊτ.

•Ο Ολυμπιακός με Μίτσελ στον πάγκο, με σέντερ μπακ Αβραάμ και Αμπιντάλ, ανά ένα ημίχρονο η, κάτι τέτοιο και οι Ουκρανοί με φορ τον Μποκανί. Μιλάμε ότι όλη η άμυνα του Ολυμπιακού «την είχε ακούσει» για τα καλά από τον Αφρικάνο, που έχει το φοβερό συνδυασμό των φυσικών προσόντων, αλλά και της τεχνικής και της ικανότητας στο σκοράρισμα.

•Δείτε αν θέλετε στο βιντεάκι των χάϊλαϊτς, κάποιες χαρακτηριστικές κινήσεις του Μποκανί. Όχι μόνο το γκολ (στο 1.50) η, το μακρινό σουτ (στο 2.30), αλλά κύρια την έκρηξη που έβγαλε στη φάση στο 0.50.



•Τον έβλεπα σε εκείνο το φιλικό κι έλεγα ότι ακριβώς ένα τέτοιο σέντερ φορ χρειάζεται ο Ολυμπιακός… Και να που έστω μετά από τρία χρόνια θα φορέσει τα ερυθρόλευκα. Παίρνοντας τη θέση ενός άλλου Αφρικάνου στράϊκερ, του Ιντέγε, τον οποίο κι εκείνον ο Ολυμπιακός από την Πρέμιερ Λιγκ (Μπρόμιτς) είχε φέρει… Κι εκείνος από την Ντιναμό Κιέβου!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x