Τένις

Οι εκπλήξεις τελειώνουν εδώ...

Την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά τένις Masters στο Μόντε Κάρλο του Μονακό πήρε ο Τόμας Μπέρντιχ, καθώς νίκησε τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Γκαέλ Μονφίς με 2-0 σετ στον πρώτο ημιτελικό.

Τέλος στην καταπληκτική πορεία του Γκαέλ Μονφίς στο τουρνουά τένις Masters που γίνεται στο Μονακό έβαλε ο Τόμας Μπέρντιχ. Ο Τσέχος ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επέβαλε πλήρως την κυριαρχία του πάνω στον Γάλλο άσο. Έτσι, δίκαια πήρε τη νίκη με 2-0 σετ.

Στο πρώτο σετ ο Μπέρντιχ ήταν εντυπωσιακός στο σερβίς και έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή του Μονφίς που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Ωστόσο, ο Γάλλος ήταν αρκετά νωθρός, όταν είχε την ευκαιρία να σερβίρει, με αποτέλεσμα ο Μπέρντιχ να κάνει δύο break και να πάρει πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-1 games. Χαρακτηριστικά πήρε συνολικά 26 πόντους έναντι μόλις 11 του αντιπάλου του.

inner

Στη συνέχεια ο Γάλλος έδειξε να συνέρχεται κάπως, αφού βελτίωσε σημαντικά το σερβίς του και έκανε ένα break, αλλά δεν ήταν αρκετή η προσπάθειά του για να ξεπεράσει το εμπόδιο του σταθερότατου Μπέρντιχ. Ο 29χρονος άσος εξακολούθησε να υπερισχύει στις επιστροφές και «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Μονφίς. Έτσι πήρε δίκαια το δεύτερο σετ με 6-4 και την τελική νίκη με 2-0 σετ.

Στον τελικό ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει το νικητή της μεγάλης μονομαχίας ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ραφαέλ Ναδάλ. Αυτή θα είναι η τρίτη του απόπειρα για να πάρει κάποιον τίτλο μέσα στο 2015, καθώς νωρίτερα στη χρονιά είχε ηττηθεί στον τελικό στην Ντόχα του Κατάρ από τον Νταβίντ Φερέρ και στο Ρότερνταμ από τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x