Euroleague

Οι έλληνες του Νόβγκοροντ

Ο Ολυμπιακός είχε στην αναμέτρηση με τη Νίζνι στο Νόβγκοροντ τη συμπαράσταση δέκα Ελλήνων φιλάθλων, που μένουν μόνιμα στην ρωσική πόλη. Το www.sportfm.gr τους συνάντησε και μίλησε μαζί τους.

Εκτός από τις πολικές θερμοκρασίες, το χιονισμένο τοπίο, τον παγωμένο Βόλγα και τις κλασσικές ρωσικές συνήθειες ζωής, στο Νόβγκοροντ συναντά κανείς και Έλληνες! Όσο και αν φαίνεται παράξενο να υπάρχει ελληνικό στοιχείο σε μία τόσο απομακρυσμένη και όχι ιδιαίτερα γνωστή πόλη στην χώρα, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Νίζνι για την Ευρωλίγκα, μας έδωσε ξανά την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως η Ελλάδα είναι παντού.

Αποστολή στο Νόβγκοροντ, Νίκος Ζέρβας

Στην «παγωμένη» “Nagorny Arena”, όταν οι ρώσοι οπαδοί έκαναν ησυχία και η ροκ μπάντα που συνοδεύει παίζοντας μουσική τα τάιμ άουτ και τις διακοπές, ακούγονταν από μία άκρη δέκα Έλληνας να φωνάζουν «Ολυμπιακός», κρατώντας κασκόλ και σημαίες των «ερυθρόλευκων». Μετά το ματς, περίμεναν υπομονετικά τους παίκτες της ομάδας για ένα αυτόγραφο και μία φωτογραφία και ξεπερνώντας την αρχική έκπληξη της παρουσίας τους, τους πλησιάσαμε για μία σύντομη κουβέντα.

Οι παρευρισκόμενοι (φωτό) στο γήπεδο, ζουν μόνιμα το τελευταίο διάστημα στο Νόβγκοροντ και η αιτία είναι ακόμα πιο συγκινητική και από την παρουσία τους στο γήπεδο για να στηρίξουν την ελληνική ομάδα. Όπως μας είπαν, οι περισσότεροι βρίσκονται εθελοντικά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το πάθος τους για προσφορά, τους έχει κάνει να αψηφούν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. «Η παρουσία του Ολυμπιακού μας… ζέστανε» ήταν τα λόγια τους. Αν μη τι άλλο, ο σκοπός της παραμονής τους στην Ρωσία μας γέμισε με υπερηφάνεια για τις αξίες και την ηθική κάποιων συνανθρώπων μας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x