Μουσική

Οι εμφανίσεις των Slayer στην Ελλάδα

Με αφορμή την πέμπτη έλευση των SLAYER επί ελληνικού εδάφους την 1η Ιουλίου στο Heavy by the sea Festival, διαβάστε μια ανασκόπηση των, μέχρι τώρα, εμφανίσεων τους.

12 Ιουλίου 1996 - Rock of Gods festival, Πειραιάς

Με το “Undisputed attitude” στις αποσκευές τους και τον John Dette πίσω από τα drums, οι Σφαγείς έδωσαν τα μυαλά στα χέρια όλων όσων βρέθηκαν στην πρώτη μέρα του πρώτου ελληνικού festival. Ένας χώρος στη φρεατίδα του Πειραιά δίπλα στη θάλασσα που γέμισε από metalheads και ήταν μια πραγματική γιορτή για όλους όσους βρέθηκαν.

Η συναυλία ξεκίνησε με μια, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα ενός festival, καθυστέρηση. Σχεδόν επί μία ώρα οι τεχνικοί ήχου έλεγχαν τα όργανα και κυρίως τα drums, παίζοντας με τα νεύρα όλων. Τελικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν και το προηχογραφημένο intro του “South of heaven” ήταν σαν εισαγωγή στην κόλαση. Και πραγματικά αυτό έγινε μιας και στις πίσω σειρές γινόταν το αδιαχώρητο. Αυτό που θυμάμαι από τη βραδιά εκείνη ήταν που ανέβηκα στην πλάτη του αδελφού μου στο “Hell awaits” και είχα βγάλει το μπλουζάκι μου γυρνώντας το λες και ήμουν σε ροντέο. Αποτέλεσμα; Βρεθήκαμε στο τσιμέντο και ευτυχώς δε χτυπήσαμε. Το δεύτερο ήταν το γεγονός ότι κρύο νερό δεν υπήρχε μετά τις 9 το βράδυ και καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης τους τη βγάλαμε με ζεστό νερό.

Από τα σπάνια κομμάτια που επέλεξαν ήταν τα “Necrophiliac”,“Antichrist” και “Die by the sword”.

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως είχαν κλειστεί να εμφανιστούν και οι VENOM εκείνη την ημέρα. Αν γινόταν αυτό, τότε θα ήταν οι πρώτη φορά που θα εμφανίζονταν με το original line up τους σε θέση support. Δεν έγινε τελικά, μιας και κλείστηκαν και οι MOTORHEAD και θα έπαιζαν τρίτοι, κάτι που δεν το δέχτηκαν. Τελικά οι MOTORHEAD δεν εμφανίστηκαν και οι SAXON κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό, κερδιζοντας τις εντυπώσεις ακόμα και από τους headliners!

Διαβάστε τη συνέχεια στο rockhard.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x