Επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ επιμένουν στη θέση τους για την άδεια στον Κουφοντίνα

Διπλωμάτες της πρεσβείας επιβεβαίωσαν στον ΣΚΑΪ την τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον αμερικανό πρέσβη.

Την έντονη ανησυχία της για την 48ωρη άδεια του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα επισήμανε εκ νέου την Παρασκευή η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έπειτα από επικοινωνία που είχε ο ΣΚΑΪ με διπλωμάτες της.

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε «πολιτικά αντίθετος» στην χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρέσβη στην ΗΠΑ για το θέμα, στον απόηχο και της καταδικαστικής ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Τζέφρι Πάιατ κατάλαβε ότι η απόφαση για την άδεια στον τρομοκράτη ήταν απόφαση της δικαιοσύνης.

Διπλωμάτες της πρεσβείας επιβεβαίωσαν στον σταθμό μας την τηλεφωνική επικοινωνία του αμερικανού πρέσβη με τον Πάνο Καμμένο, δεν αποκάλυψαν το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας, αλλά επανέλαβαν ότι η αμερικανική πλευρά έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την άδεια στον τρομοκράτη.

«Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, αλλά η συγκεκριμένη άδεια ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους» δήλωσε μεταξύ άλλων την Πέμπτη στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Τον αποτροπιασμό της για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε η χήρα του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στίβεν Σόντερς, Χέδερ.





Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x