Πόλο

Οι κλήσεις της Εθνικής πόλο για Ρουμανία

Δεκαοκτώ παίκτες κάλεσε στην Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ο Σάκης Κεχαγιάς για την αναμέτρηση κόντρα στη Ρουμανία την ερχόμενη Τρίτη στην πρεμιέρα των προκριματικών του World League.

Αυτοί είναι οι: Κώστας Γαλανίδης, Μανώλης Μυλωνάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κυριάκος Ποντικέας, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Γούνας, Γιώργος Δερβίσης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μανώλης Ζερδεβάς, Μάριος Καπότσης, Δημήτρης Τίγκας, Κων/νος Γούβης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Γρηγόρης Καπετανάκης (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Στέφανος Γαλανόπουλος, Μανώλης Πρέκας (ΝΟ ΧΙΟΥ), Μανώλης Σολανάκης (ΠΑΟΚ).

Οι προαναφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», όπου 16 και 17 του μήνα θα πραγματοποιηθούν διπλές προπονήσεις, ενόψει της αναμέτρησης με τους Καρπάθιους.

Οι διεθνείς της Χίου και του ΠΑΟΚ θα ενσωματωθούν στην αποστολή το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής μετά τον μεταξύ τους αγώνα για την πρεμιέρα της Α1.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στις κλήσεις, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ. «Η Ρουμανία, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είναι πάντα ένας δύσκολος αντίπαλος. Όποτε η Εθνική ομάδα έπαιξε τα τελευταία χρόνια απέναντι στους Ρουμάνους, αντιμετώπισε προβλήματα. Ένα ακόμη πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε μόλις δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Πάντα στόχος της Εθνικής ομάδας, σε φιλικό ή επίσημο παιχνίδι, είναι η νίκη. Αυτός είναι και ο στόχος απέναντι στη Ρουμανία. Βλέπουμε πολύ σοβαρά τη διοργάνωση του World League. Είναι γνωστό πως δεν έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια, προετοιμαζόμενοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, οπότε το World League μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε πολλά και καλά παιχνίδια. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση για να παίξουμε σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, που αποτελεί και τον βασικό στόχο της Εθνικής ομάδας».

Στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν κλήθηκε για το παιχνίδι αυτό ο Χρήστος Αφρουδάκης, αλλά και οι Κώστας Τσαλκάνης και Βαγγέλης Δελακάς, τόνισε πως: «Η απόφασή μου είναι ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι χρειάζομαι αυτούς τους αθλητές που κάλεσα. Παιχνίδι με παιχνίδι και, ανάλογα με το τι χρειάζεται η Εθνική ομάδα για να γίνεται καλύτερη, θα καλέσουμε και άλλους αθλητές».

Αναφορικά για το αν "κλείνει η πόρτα" για τους συγκεκριμένους αθλητές, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Δεν κλείνει καμία πόρτα για κανέναν. Θα γίνουν και άλλες κλήσεις μέσα στη χρονιά».

Μιλώντας για τα νέα παιδιά που κλήθηκαν, όπως ο Ζερδεβάς, ο Καπετανάκης, αλλά και παιδιά τα οποία είχαν κληθεί στο παρελθόν, αλλά δεν βρίσκονταν στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, υποστήριξε πως: «Υπάρχουν παιδιά, τα οποία είδα ιδίοις όμμασι στη Γεωργία και τα οποία θέλω να έχω κοντά μου. Θέλω οι συγκεκριμένοι αθλητές, τους οποίους διακρίνω για το ταλέντο τους, να ενσωματωθούν σιγά σιγά στο βασικό σχήμα της Εθνικής ομάδας. Ίσως αργότερα να κληθούν και κάποια άλλα παιδιά από τη συγκεκριμένη ομάδα που είδα το καλοκαίρι στη Γεωργία».

Ο αγώνας με τη Ρουμανία θα μεταδοθεί απευθείας από τη NOVA.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x