Στίβος

Οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές στίβου

Οι φίλοι του ελληνικού στίβου καλούνται να επιλέξουν τον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια του 2016 μέσα από τη σχετική ψηφοφορία που θα διαρκέσει στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ ως τις 12 Ιανουαρίου.

Τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες διεκδικούν το συγκεκριμένο τίτλο και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 13 του μήνα.

Οι έξι νικητές και νικήτριες που θα προκύψουν θα βραβευτούν στη γιορτή των κορυφαίων την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η ελληνική ομοσπονδία.



Άνδρες

Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία)
Σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Άμστερνταμ, όπου κατέκτησε την τέταρτη θέση με βολή στα 75.89.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχε πετύχει τη βολή της ζωής του, όταν στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων Νέων πέτυχε 77.08, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και έγινε ο τέταρτος κορυφαίος του αγωνίσματος όλων των εποχών.

Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός)
Στη διάρκεια του προκριματικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ έστειλε το ακόντιο στα 81.92, για να πετύχει ατομικό ρεκόρ και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου ήταν 12ος.

Τρεις εβδομάδες αργότερα πέτυχε τη δεύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 87.14 και έγινε ο ένατος κορυφαίος αθλητής φέτος στον κόσμο.

Κώστας Μπανιώτης (ύψος)
Για μία ακόμη φορά, βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές στις μεγάλες διοργανώσεις του 2016. Ο 30χρονος αθλητής ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού με 2.29 και έκτος το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού. Στη διάρκεια του χειμώνα, ξεπέρασε τα 2.33 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ)
Και φέτος δεν έλειψε από τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Το νούμερο "επτά" τον σημάδεψε, αφού ήταν έβδομος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού. Τον χειμώνα ανέβηκε πάνω από τα 5.84 και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Γυναίκες

Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)
Πήρε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Άμστερνταμ, ενώ το χειμώνα με άλμα στα 4.60 ήταν έκτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. Ένας σοβαρός τραυματισμός δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν)
Πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της καριέρας της. Τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ και τρίτη λίγους μήνες αργότερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού του Άμστερνταμ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και να καταλάβει την όγδοη θέση. Το 2016 έφτασε στα 14.73, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και την τέταρτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.)
Στη διάρκεια του καλοκαιριού, έτρεξε την απόσταση τρεις φορές κάτω από τα 13 μέτρα. Στις 18 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερμάτισε σε 12.93, πέτυχε ατομικό ρεκόρ και «έπιασε» το όριο για το Άμστερνταμ. Εκεί κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος.

Ράνια Ρεμπούλη (Ημιμαραθώνιος/μαραθώνιος)
Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ τερμάτισε στην έκτη θέση στον ημιμαραθώνιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)
Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν η σημαντικότερη στιγμή της, όχι,όμως, και η μοναδική. Τον Ιούλιο ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, ενώ το χειμώνα ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

Έκλεισε τη χρονιά με την πρώτη θέση στη βαθμολογία στα Diamond League. Στη διάρκεια της θερινής σεζόν ξεπέρασε τα 4.86 και της χειμερινής τα 4.90, που αποτελεί την τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x