NBA

Οι μάχες της Ανατολής

Τα play offs στο ΝΒΑ αρχίζουν και το www.sport-fm.gr σάς αναλύει τα ζευγάρια ξεκινώντας σήμερα από αυτά της Ανατολής.

Η… πλάκα τελείωσε. Αρχίζουν τα play offs, όπου ξεχωρίζουν οι άντρες από τα… αντράκια. Οι μάχες του πρώτου γύρου στην Ανατολή αναμένονται όπως πάντα σκληρές. Το www.sport-fm.gr αναλύει τα τέσσερα ζευγάρια:

Ιντιάνα Πέισερς (1)-Ατλάντα Χοκς (8): Το φαβορί είναι ξεκάθαρο και θα είναι έκπληξη αν οι Χοκς-μοναδική ομάδα με αρνητικό ρεκόρ (38-44) που πέρασε στα play offs-καταφέρουν να πάρουν παραπάνω από μία νίκη. Οι Πέισερς, που πέρσι τους απέκλεισαν στον ίδιο γύρο με 4-2, μπορεί στο δεύτερο μισό της σεζόν να ήταν προβληματικοί έχοντας 23 νίκες και 19 ήττες στα 42 τελευταία παιχνίδια τους, ωστόσο παραμένουν πολύ ανώτεροι των «γερακιών». Με 56-26 είχαν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή και με 35-6 την καλύτερη επίδοση εντός έδρας σε όλο το ΝΒΑ. Πάντως στα τέσσερα φετινά ματς οι δύο ομάδες είχαν από δύο νίκες, με τους Χοκς να υποχρεώνουν τους Πέισερς στη μία από τις μόλις έξι ήττες στην Ιντιανάπολις. Η πεντάδα Χιλ, Στίβενσον, Τζορτζ, Γουέστ και Χίμπερτ, αλλά και ο αξιόλογος πάγκος (παρότι θα λείψει ο «εύθραυστος» Μπάινουμ λόγω τραυματισμού) της ομάδας του Φρανκ Φόγκελ δύσκολα μπορεί να συναντήσει αντίσταση από την Ατλάντα, που αποδυναμώθηκε μετά τον τραυματισμό του Αλ Χόρφορντ νωρίς μέσα στη σεζόν, εξασφάλισε μετά βίας την πρόκριση στα play offs και έχει… χαμηλό ταβάνι. Η παρέα των Μίλσαπ, Τιγκ, Κόρβερ, Ουίλιαμς, αλλά και του Πέρο Άντιτς, θα το παλέψει αλλά μοιάζει απίθανο να προκριθεί.

Μαϊάμι Χιτ (2)-Σάρλοτ Μπόμπκατς (7): Κι εδώ οι αμφιβολίες για την ομάδα που θα προκριθεί είναι ελάχιστες. Το Μαϊάμι, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματά του στην κανονική περίοδο, υπερέχει σαφώς των Μπόμπκατς. Οι πρωταθλητές (54-28), που δεν πάσχισαν ιδιαίτερα να πάρουν την πρώτη θέση στην Ανατολή, είναι πιθανό ακόμη και να «σκουπίσουν» τη σειρά απέναντι σε μια ομάδα που είναι ικανοποιημένη που εξασφάλισε τη δεύτερη παρουσία της ιστορίας της στα play offs (μετά από δύο εφιαλτικές σεζόν με 7-59 και 21-61) και πρώτη μετά το 2010 έχοντας πλέον στόχο απλώς να κάνει… σεφτέ αφού προ τετραετίας είχε αποκλειστεί με 4-0 από το Ορλάντο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς μπορεί να χάνει-όπως όλα δείχνουν-τον τίτλο του MVP από τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί μέχρι τέλους αυτόν του πρωταθλητή μαζί με τον Ντουέιν Ουέιντ, τον Κρις Μπος, τον Ρέι Άλεν και τους πολύτιμους ρολίστες της ομάδας. Οι «αγριόγατες», που ανήκουν στον Μάικλ Τζόρνταν, έχασαν φέτος και τα τέσσερα παιχνίδια τους κόντρα στο Μαϊάμι και μοιάζει δύσκολο το γκρουπ των Αλ Τζέφερσον, Κέμπα Γουόκερ, Τζέραλντ Χέντερσον και Γκάρι Νιλ να έχει πολύ καλύτερη τύχη τώρα. Άλλωστε μετρούν 15 σερί ήττες από τη Χιτ.

Τορόντο Ράπτορς (3)-Μπρούκλιν Νετς (6): Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πρόκειται για το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της Ανατολής, ίσως και του πρώτου γύρου των play offs. Άλλωστε και στη regular season είχαν από δύο νίκες, μία εξ αυτών μάλιστα εκτός έδρας. Από τη μία οι Ράπτορς (48-34), που όχι μόνο προκρίθηκαν ανέλπιστα μετά από έξι χρόνια αλλά και τερμάτισαν τρίτοι στην Ανατολή και από την άλλη οι Νετς (44-38), που διαθέτουν ένα ρόστερ γεμάτο σταρ έστω κι αν αρκετοί είναι προχωρημένης ηλικίας, αλλά πασχίζουν να βρουν χημεία και σταθερότητα στην απόδοσή τους. Η ομάδα του Τορόντο, που στις προηγούμενες πέντε παρουσίες της στα play offs έχει μόνο μία πρόκριση στο δεύτερο γύρο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία χάρη στην καλή δουλειά του προπονητή Ντουέιν Κέισι και τις κινήσεις του τζένεραλ μάνατζερ Μασάι Ουζίρι. Ο Κάιλ Λάουρι και ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν κάνουν εξαιρετική σεζόν, ενώ αισθητά βελτιωμένος είναι ο Γιόνας Βαλαντσιούνας. Στον αντίποδα, ο Τζέισον Κιντ στην πρώτη του προπονητική απόπειρα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Πάντως η ποιότητα και η εμπειρία παικτών όπως οι Ντερόν Ουίλιαμς, Τζο Τζόνσον, Πολ Πιρς και Κέβιν Γκαρνέτ είναι… αδιαπραγμάτευτη και πολλές φορές αρκεί από μόνη της, έστω κι αν ο σοβαρός τραυματισμός του Μπρουκ Λόπεζ αποδυνάμωσε πολύ την ομάδα του Μπρούκλιν.

Σικάγο Μπουλς (4)-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (5): Οι Μπουλς (48-34) έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση απέναντι στους Ουίζαρντς (44-38) κι όχι μόνο επειδή έχουν το πλεονέκτημα έδρας, έστω κι αν οι «μάγοι» κέρδισαν τα δύο από τα τρία φετινά τους παιχνίδια, ένα εξ αυτών στο Σικάγο. Η ομάδα του Τομ Τιμποντό κατάφερε να βγει δυνατή παρά το νέο τραυματισμό του Ντέρικ Ρόουζ (που δεν πρόκειται να επανεμφανιστεί αυτή την περίοδο) ή την παραχώρηση του Λουόλ Ντενγκ στους Καβαλίερς. Με αφετηρία την εξαιρετική τους άμυνα, κορυφαία στο ΝΒΑ, οι «ταύροι» βλέπουν τον Γιοακίμ Νοά να κάνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και να πλαισιώνεται ιδανικά από Μπούζερ, Γκίμπσον, Μπάτλερ, Όγκουστιν, Χάινριχ και Ντανλίβι. Οι Ουίζαρντς επέστρεψαν στα play offs μετά το 2008 και θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2005, όταν απέκλεισαν σε έξι ματς τους Μπουλς. Ο Ράντι Γουίτμαν κατάφερε να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο, με τον Τζον Γουόλ να δείχνει ικανός να ηγηθεί μίας ομάδας αξιώσεων, τον Μπράντλεϊ Μπιλ να εξελίσσεται σε All Star και πολύτιμους ρολίστες όπως οι Γκορτάτ, Νενέ και Αρίζα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x