Στίβος

Οι μεγάλες επιδόσεις τις περιμένουν…

Το 17ο «Women Gala» στη Φιλοθέη την Τετάρτη υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις, ρεκόρ, αλλά και εκπλήξεις για όσους το παρακολουθήσουν.

Την Τρίτη το μεσημέρι σε αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης», όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του μίτινγκ, παρουσία του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη, και των πολλών Ελληνίδων πρωταθλητριών που θα δώσουν το «παρών».

Στη συνέντευξη, παρευρέθηκαν οι Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου, Λίλη Αλεξούλη, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ιωάννα Ζάκκα.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που φιλοξενούμε ένα ακόμη Γκαλά γυναικών και ακόμη μεγαλύτερη χαρά που έχουμε ξανά την Κατερίνα Στεφανίδη, που είναι αθλήτρια του συλλόγου μας. Παρά την οικονομική κρίση, για άλλη μια χρονιά, διοργανώνεται το μίτινγκ και έχουν περάσει 17 χρόνια που διεξάγεται ανελλιπώς. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αθλητές».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Προβελέγγιος δήλωσε πως: «Φέτος, εκτός από τη διοργάνωση του 17ου Γκαλά γυναικών, γιορτάζουμε και τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΑΟ Φιλοθέης, που εμπνευστής και ψυχή του ήταν ο Στέλιος Κυριακίδης», τόνισε ο πρώην Βαλκανιονίκης του ύψους, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τους αγώνες.

Τέλος, για τη σημασία των αγώνων και, καλώντας τον κόσμο να τους παρακολουθήσει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Φιλοθέης-Ψυχικού, Γεράσιμος Μαζαράκης.

Το λόγο πήραν μετά οι πρωταγωνίστριες και όλες υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και ελπίζουν σε καλές επιδόσεις, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους.

Ιωάννα Ζάκκα: «Εύχομαι καλή επιτυχία στις αθλήτριες. Οι στόχοι μου φέτος είναι να έχω μια ανοδική πορεία και να καταφέρω, γιατί όχι, να περάσω το 1,90».

Λίλη Αλεξούλη: «Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που αγωνίζομαι και πέρυσι ξεκίνησα από τη Φιλοθέη με ένα ατομικό ρεκόρ, γιατί όχι να πετύχω κάτι ανάλογο».

Ελισάβετ Πεσιρίδου: «Μολονότι υπάρχει η οικονομική κρίση, συγχαίρω τους διοργανωτές που καταφέρνουν να κάνουν το μίτινγκ, αυτό το σπουδαίο αγώνα για τη γυναίκα, αυτή τη γιορτή. Θα γίνει μια καλή κούρσα στα 100 μέτρα εμπόδια και ελπίζω σε μια καλή επίδοση».

Βούλα Παπαχρήστου: «Μετά από πολλά ταξίδια, επιτέλους ένας αγώνας επί ελληνικού εδάφους και χαίρομαι γι' αυτό. Θέλω να κάνω ένα καλύτερο φετινό ρεκόρ. Κρατάω το ατομικό για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο».

Κατερίνα Στεφανίδη: «Να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές και χαίρομαι που επιστρέφω μετά το 2007. Από το 2003 μέχρι το 2007, αγωνιζόμουν συνεχώς στη Φιλοθέη και, μετά τα συνεχόμενα ταξίδια στο εξωτερικό, χαίρομαι που θ' αγωνιστώ στο Γκαλά. Είμαι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να πάω ψηλά».

Ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος στάθηκε σε δύο σημεία, στην καινοτομία που θα συνεχιστεί και φέτος, ήτοι να διεξάγεται παράλληλα το τριπλούν και το μήκος γυναικών και στο γεγονός ότι το Γκαλά φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην ιστορία του τον Ιούνιο.


Τα διαδοχικά ύψη στο άλμα επί κοντώ θα είναι: 3,60, 3,80, 3,95, 4,05, 4,10 και, στη συνέχεια, ανά 5 εκατοστά.

Τα διαδοχικά ύψη στο άλμα σε ύψος θα είναι: 1,60, 1,65, 1,70, 1,75, 1,79, 1,83, 1,87, 1,90, 1.93, 1,95 και, στη συνέχεια, ανά 2 εκατοστά.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

16.10 ΥΨΟΣ ΠΚ-Κ-Ν
16.15 ΜΗΚΟΣ ΠΚ-Κ-Ν
17.00 ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ gala
17.10 100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)
17.15 ΥΨΟΣ gala
17.20 ΜΗΚΟΣ gala - ΤΡΙΠΛΟΥΝ gala
17.25 100μ. ΕΜΠΟΔΙΑ gala
17.40 50μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)
18.20 100μ. ΑΠΛΑ ΠΚ-Κ-Ν 1
18.40 100μ. ΑΠΛΑ gala

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x