Ψυχαγωγία

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ωκεανός»

Αυτές είναι οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις «Ωκεανός».

Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - Αντόνιο Νταμάσιο



Γραμμένο από έναν κορυφαίο νευροεπιστήμονα, ένα έργο-σταθμός που συνδέει τις επιστήμες της βιολογίας και της κοινωνιολογίας και προσφέρει έναν νέο τρόπο κατανόησης της προέλευσης της ζωής, των συναισθημάτων και του πολιτισμού.

Το Η Παράξενη Κατάσταση των Πραγμάτων αποτελεί μια πρωτοποριακή διερεύνηση της ομοιόστασης, αυτής της ικανότητας του οργανισμού να διατηρεί σε μια κατάσταση σταθερότητας τις εσωτερικές λειτουργίες του, αντιμετωπίζοντας τις μεταβολές του περιβάλλοντος και ρυθμίζοντας έτσι την ανθρώπινη ψυχολογία, ώστε να είναι δυνατή όχι μόνο η επιβίωση, αλλά και η άνθιση της ζωής. Ο Αντόνιο Νταμάσιο καθιστά σαφές ότι, από βιολογική, ψυχολογική ακόμη και κοινωνική άποψη, καταγόμαστε από μια μακριά σειρά προγόνων, στην αρχή της οποίας βρίσκονται οι μονοκύτταροι οργανισμοί. Επίσης, ότι η σκέψη και οι πολιτισμοί μας συνδέονται με ένα αόρατο νήμα με τους τρόπους και τα μέσα της αρχέγονης μονοκύτταρης ζωής και άλλων πρωτόγονων μορφών ζωής. Και ότι μέσα στη χημεία μας βρίσκεται εγκατεστημένη μια ισχυρή δύναμη, μια τάση για συντήρηση της ζωής, και η οποία καλύπτει τη ζωή σε όλες τις μορφές της, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης των γονιδίων που συμβάλλουν στη ρύθμιση και στη μεταβίβαση της ζωής. Στο βιβλίο Η Παράξενη Κατάσταση των Πραγμάτων ο Νταμάσιο μας προσφέρει έναν νέο τρόπο κατανόησης του κόσμου και της θέσης μας σε αυτόν.

Πώς θα παραμείνουμε νέοι και υγιείς, Bαρύτητα: ο μεγάλος εχθρός μας και πώς θα καταπολεμηθεί - ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ



Αλήθεια, τί ξέρετε για τη βαρύτητα;

«Ότι είναι η δύναμη που έλκει τα σώματα προς το κέντρο της Γης». Πολύ σωστά!
Όμως ξέρετε ότι η «έλξη» αυτή ακριβώς είναι η δύναμη εκείνη, που, κυρίως, μας γερνά; Ότι είναι εκείνη, κατά βάση, που μας εξασθενεί σωματικά και πνευματικά, που μας «μαζεύει» και μας προσδίδει όλα αυτά τα εξωτερικά (και εσωτερικά) γνωρίσματα, που αποκαλούμε «γηρατειά»;
Υπάρχει τρόπος να νικηθεί η βαρύτητα; Να καταπολεμηθεί αυτός ο πραγματικός δυνάστης κάθε έμβιου οργανισμού της Γης;
Η απάντηση είναι: Ναι, υπάρχει! Αν όχι να νικηθεί εντελώς,
τουλάχιστον (υπάρχει τρόπος) να επιβραδυνθεί, να μετριασθεί κατά πολύ η αρνητική επίδραση της βαρύτητας στον οργανισμό μας.
Υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσουμε «αξιοπρεπή γηρατειά» και να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τη φθορά και τη σωματική και πνευματική παρακμή, που, κατά κανόνα, η γεροντική
ηλικία συνεπάγεται.
Το «πώς» θα το διαβάσετε στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Διαβάστε το και ακολουθείστε τις απλές οδηγίες του.
Να είστε βέβαιοι πως θα βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι!

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΒΑΝΚΙΝ & ΤΖΟΝ ΓΟΥΑΛΕΝ - ΟΙ 80 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ



Ένα βιβλίο που γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκόσμια. Τεκμηριωμένο και αντικειμενικό, με γλώσσα απλή και κατανοητή φέρνει στο φως πηγές και στοιχεία άγνωστα και παραγκωνισμένα

Σύμφωνα με τους συγγραφείς των 80 Μεγαλύτερων Συνωμοσιών Όλων των Εποχών, υπάρχουν δύο είδη ιστορίας: η βολική και αποστειρωμένη, δηλαδή η παραμυθένια εκδοχή τύπου «Ντίσνεϊ», η οποία γίνεται ευρέως αποδεκτή, και η ιστορία που παραμένει «μυστική, θαμμένη και άγνωστη». Το βιβλίο αυτό σίγουρα δεν υπηρετεί την παραμυθένια εκδοχή της ιστορίας.

Εξετάζοντας με αντικειμενική ματιά τόσο τις επίσημες όσο και τις συνωμοσιολογικές θεωρίες για ογδόντα από τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, φωτίζουν άγνωστες πτυχές τους, φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που υποτιμήθηκαν και κρίνουν με βάση τις εκάστοτε πηγές τη βασιμότητα επιχειρημάτων και συμπερασμάτων που πολλές φορές λανθασμένα κυριάρχησαν στη συλλογική μας συνείδηση.
Από την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, τον πόλεμο του Βιετνάμ και τα ψυχολογικά πειράματα της CIA, τη δολοφονία του Κένεντι και τον θάνατο της Μέριλιν, έως τα παιχνίδια παραπληροφόρησης και επηρεασμού της κοινής γνώμης· και από τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον και τα παιχνίδια του Τύπου με τις φήμες έως τη χειραγώγηση των μέσων επικοινωνίας και του διαδικτύου και τον μεγάλο αδελφό των μυστικών υπηρεσιών· από τα νευροπαραλυτικά φάρμακα της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών έως και τον ιό του AIDS και άλλους ιούς εργαστηρίου. Παραθρησκευτικές οργανώσεις, κινηματογραφικές ταινίες, λαϊκή μυθολογία και χειραγωγημένα επιστημονικά στοιχεία, προσωπικότητες όπως οι Κένεντι, ο Ωνάσης, οι Beatles και οι Doors, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Φρανκ Σινάτρα αλλά και ο μυστηριώδης μεγιστάνας Χάουαρντ Χιούζ: όλοι και όλα εξετάζονται υπό το πρίσμα της αλήθειας και χωρίς προκαταλήψεις.

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι συγγραφείς, σκοπός τους δεν είναι να πείσουν τον αναγνώστη ούτε να του υποδείξουν τί να πιστέψει. Το μόνο που του ζητούν είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και πνευματική τόλμη. Και να έχει πάντα κατά νου, ότι ακόμη κι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, μας έκανε κατά καιρούς να βλέπουμε εφιάλτες…

Όταν η αγάπη ξενοκοιμάται, Πόσο μονογαμικοί ή πολυγαμικοί (απιστία) είμαστε; - ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ - ΜΗΝΑΣ ΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



Ένας ευτυχισμένος γάμος είναι το διαχρονικό ζητούμενο, το οποίο στις ημέρες μας έχει καταστεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Στις σύγχρονες κοινωνίες που χαρακτηρίζονται από πολλαπλές επιλογές σε όλους τους τομείς, από σεξουαλική απελευθέρωση και από υπερτονισμένα εγωιστικά στοιχεία του καθενός μας, η συντήρηση και η μακροημέρευση του γάμου ή/και της συντροφικότητας, παρουσιάζει τεράστια προβλήματα. Η απιστία, η παράλληλη σχέση, η εξωσυζυγική σχέση αποτελεί μία από τις βασικότερες αιτίες διαζυγίου, διάλυσης της σχέσης. Αυτό το θέμα διαπραγματεύεται το παρόν βιβλίο.
Στη ζωή μας, στον κύκλο γνωστών, συγγενών και συναδέλφων πάντα θα βρίσκονται ερωτεύσιμοι άνδρες, αρρενωποί, έξυπνοι, κοινωνικά και οικονομικά αποκατεστημένοι. Στο περιβάλλον μας πάντα θα κυκλοφορούν γυναίκες έξυπνες, πλούσιες, νέες, όμορφες, τρυφερές, υγιείς, πρόθυμες. Πάντα θα υπάρχουν γύρω μας πειρασμοί, ελκυστικές προτάσεις πρόθυμων αρσενικών και θηλυκών, που θα επιχειρήσουν να τονώσουν τον εγωισμό μας, θα εκμαυλίσουν την ηθική μας, θα αποδομήσουν τις αρχές και τις αξίες μας, θα μας συγκλονίσουν ερωτικά. Τουλάχιστον θα το προσπαθήσουν. Στο χέρι του καθένα μας είναι να δώσει τις απαντήσεις του είτε από τη θέση του θύματος, είτε από τη θέση του θύτη, είτε από τη θέση του τρίτου προσώπου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αρκετοί οικογενειακοί σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές θεωρούν τη συζυγική πίστη ως μορφή ψυχοθεραπείας, ως μια υψηλή άσκηση αυτοελέγχου, αυτοσεβασμού, αυτοσυγκράτησης, ως μια ένδειξη ότι αιώνες πολιτισμού έχουν αφήσει το στίγμα τους στον αλληλοσεβασμό και στα δημοκρατικά δικαιώματα του άλλου.

Φαίνεται ωστόσο και πάλι ότι στην κόντρα κοινωνίας με τη βιολογία,νικήτρια σε πολλές περιπτώσεις βγαίνει η δεύτερη.

http://www.oceanosbooks.gr/

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x