sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Οι παικταράδες της εποχής Μπερλουσκόνι (pic\video)

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχαιρέτησε τη Μίλαν και το sport-fm.gr παρουσιάζει τους δέκα κορυφαίους παίκτες που φόρεσαν τη κοκκινόμαυρη φανέλα στα τριάντα ένα χρόνια της θητείας του στους «ροσονέρι».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Μίλαν, δεν σχετίζεται πλέον μαζί της, αφού οι «ροσονέρι» βαδίζουν πια σε μία νέα εποχή, κινεζική. Το sportfm λέει «αντίο» στον cavaliere με ένα ξεχωριστό τρόπο, παρουσιάζοντας τους δέκα κορυφαίους παίκτες που αγωνίστηκαν με τον σύλλογο του Μιλάνου στα χρόνια αυτά.

Στα τριάντα ένα χρόνια που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διοίκησε τη Μίλαν, εκατοντάδες παίκτες φόρεσαν τη κοκκινόμαυρη φανέλα. Πολλοί ήταν υψηλού επιπέδου, καθώς στα περισσότερα χρόνια σε αυτό το διάστημα, η Μίλαν πρωταγωνιστούσε τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη. Αρκετοί αυτοί που άφησαν το στίγμα τους, το sport-fm.gr παρουσιάζει τους δέκα κορυφαίους βάσει ονόματος και τίλων:

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

inner

Φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν για μία δυετία από το 2010 μέχρι το 2012 (την πρώτη χρονιά ως δανεικός από τη Μπαρτσελόνα). Σε αυτό το διάστημα μέτρησε 61 παρουσίες στο πρωτάθλημα και 42 τέρματα πριν μεταγραφεί στη Παρί Σεν Ζερμέν. Έκανε το ντεμπούτο του απ΄ναντι στη Τσεζένα χάνοντας πέναλτι(!) και πέτυχε το πρώτο του γκολ εναντίον της Οσέρ για το Champions League. Πανηγύρισε το πρωτάθλημα της σεζόν 2010-2011.



Φιλίπο Ιντζάγκι

inner

Μετάαπό τέσσερα χρόνια στη Γιουβέντους μεταγράφηκε στη Μίλαν με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε από το 2001 έως το 2012! Περισσότερες από 200 στο πρωτάθλημα, 73 τέρματα, ο «Σούπερ Πίπο» εξελίχθηκε σε εμβληματική φιγούρα του κλαμπ καικατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των κοκκινόμυαρων οπαδών. Κέρδισε 2 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, δύο Σούπερ Καπ, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.



Φρανκ Ράικαρντ

inner

Σπουδαίος παίκτης που αποτέλεσε πολύτιμο «γρανάζι» της τεράστιας Μίλαν του Αρίγκο Σάκι. Ο Ολλανδός παρέμεινε κάτοικος του Μιλάνου για μια πενταετία (1988-1993), μέτρησε 142 συμμετοχές πετυχαίνοντας 16 γκολ και πήρε δέκα τίτλους! Δύο Champions League, δύο διηπειρωτικά κύπελλα, δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ αλλά και δύο πρωταθλήματα και δύο ιταλικά Σούπερ Καπ.



Ρομπέρτο Ντοναντόνι

inner

Δύο θητείες στη Μίλαν για τον ηγετικό μέσο. Η πρώτη με διάρκεια δέκα χρόνια (1986-1996) για να επιστρέψει προσθέσει στη συνέχεια ακόμα δύο (1997-1999). 285 αγώνες (και 18 γκολ, όλα στη πρώτη του παρουσία) και, κρατηθείτε, 18 τίτλους! Έξι πρωταθλήματα, 4 ιταλικά Σούπερ Καπ, τρία Champions League, άλλα τόσο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο διηπειρωτικά!



Ντέγιαν Σαβίσεβιτς

inner

Ιδιοφυια! Φόρεσε τη ριγέ κοκκινόμαυρη φανέλα για έξι σεζόν (1992-1998) πετυχαίνοντας 20 γκολ στα 98 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Χαρισματικός! Τρις πρωταθλητής Ιταλίας (δύο ιταλικά Σούπερ Καπ), πρωταθλητής Ευρώπης το 94’ στην Αθήνα (την ίδια χρονιά πανηγύρισε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ).



Κακά

inner

Πέρασε στη Μίλαν τα καλύτερά του χρόνια, προσφέροντας μαγικές στιγμές όχι μόνο στους οπαδούς της Μίλαν αλλά στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους. 193 συμμετοχές και 70 τέρματα από το 2003 έως το 2009 όταν και μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρωταθλητής Ιταλίας το 2004, πρωταθλητής Ευρώπης στην Αθήνα το 2007 είναι δύο από τους πέντε συνολικά τίτλους που πανηγύρισε με τη Μίλαν.



Αντρέι Σεβτσένκο

inner

Επιθετικός τεράστιας κλάσης. Μετακόμισε στο Μιλάνο από το Κίεβο το 1999 και στα επτά χρόνιαπαρουσίας του εκεί κατάφερε 127 γκολ σε 226 συμμετοχές, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2003 και πρωταθλητής Ιταλίας ένα χρόνο μετά (μέτρησε ακόμα ένα κύπελλο Ιταλίας και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2003 και ένα ιταλικό Σούπερ καπ το 2004). Επέστρεψε το στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09 ως δανεικός από τη Τσέλσι παίζοντας 18 ματς δίχως να βρει δίχτυα.



Ρουντ Γκούλιτ

inner

Σπουδαίος! Μέλος της εκπληκτικής Μίλαν του Αρίγκο Σάκι που δίδαξε ποδόσφαιρο. Έριξε άγκυρα στο Μιλάνο από το 1987 έως το 1993 παιζοντας σε 117 αγώνες και σκοράροντας 35 φορές. Τρία πρωταθλήματα άλλα τόσα ιταλικά Σούπερ Καπ, δύο τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά(!), δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και ισάριθμα διηπειρωτικά.



Ζωρζ Γουεά

inner

Επιθετικός τεράστιας κλάσης. Ο πρώτος Αφρικανός παίκτης που κέρδισε τη χρυσή μπάλα. Τίμησε τη κοκκινόμαυρη φανέλα φορώντας τη από το 1995 έως το 2000 παραβιάζοντας τις αντίπαλες εστίες 46 φορές στα 114 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας τόσο το 1996 όσο και το 1999!



Μάρκο Φαν Μπάστεν

inner

Μύθος! Ένας εκ των κορυφαίων της ιστορίας του ποδοσφαίρου, που σιγουρα εάν δεν είχε ταλαιπωρηθεί τόσο από τα ευαίσθητα όσο και χαρισματικά πόδια του θα καταλάμβανε μία υψηλότερη θέση στο πάνθεον του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε με τη Μίλαν από το 1987 έως το 1995 φορτώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα με 90 γκολ σε 147 συνολικά ματς.
Τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα ιταλικά Σούπερ Καπ (δύο ευρωπαϊκά), δύο πρωταθλήματα Ευρώπης και άλλα τόσο διηπειρωτικά.



Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x