Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τα μετάλλια στο Ρίο: Με άδεια χέρια θα γυρίσει η Ελλάδα

Σαν να μην έφταναν οι ανησυχητικές εκτιμήσεις που κατά καιρούς έχει κάνει η Goldman Sachs για την ελληνική οικονομία, τώρα κάνει αντίστοιχη πρόβλεψη και για την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στο Ρίο.

Σαν να μην έφταναν οι ανησυχητικές εκτιμήσεις που κατά καιρούς έχει κάνει η Goldman Sachs για την ελληνική οικονομία, τώρα κάνει αντίστοιχη πρόβλεψη και για την ελληνική συγκομιδή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στην εκτίμησή της για το ποιες χώρες θα κατακτήσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες, δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Και αυτό παρότι αρκετά μέλη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Βραζιλία θα μπουν στη διοργάνωση με ρεαλιστικές ελπίδες για να καταλήξουν στο βάθρο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις των οικονομολόγων της Goldman Sachs βασίστηκαν στους οικονομικούς, πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες που επηρεάζουν τις παραγωγικές επιδόσεις μίας χώρας. Οπως επισημαίνεται, πέρα από τις αθλητικές δυνατότητες, η οικονομική επιτυχία ενισχύει τις πιθανότητες κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου, καθώς μία χώρα είναι πιο πιθανό να «παράξει» παγκοσμίου επιπέδου αθλητές, όταν έχει ένα παγκοσμίου επιπέδου περιβάλλον.

Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πάρουν τα περισσότερα μετάλλια στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ η ελληνική ομάδα θα γυρίσει με άδεια χέρια.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν συνολικά 106 μετάλλια, από τα αυτά τα 45 χρυσά, πολύ κοντά δηλαδή στη συγκομιδή των αθλητών της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου του 2012 (104 μετάλλια).

Δεύτερη θα είναι η Κίνα, με 89 μετάλλια, από τα οποία τα 36 θα είναι χρυσά. Στην έκθεση επισημαίνεται όμως μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες. Η κυριαρχία των ΗΠΑ είναι επικεντρωμένη σε αθλήματα με περισσότερα αγωνίσματα και κατά συνέπεια μετάλλια, όπως η κολύμβηση και ο στίβος, ενώ η Κίνα είναι καλύτερη σε αθλήματα όπως το πινγκ πονγκ, το μπάντμιντον και οι καταδύσεις.

Τρίτη, σύμφωνα με την Goldman Sachs, θα είναι η Μ. Βρετανία με 59 μετάλλια και τον εθνικό της ύμνο να ακούγεται 23 φορές στις απονομές. Οσο για τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι πολλοί αθλητές της έχουν τιμωρηθεί εξαιτίας των καταγγελιών για εκτεταμένο ντόπινγκ με κρατική υποστήριξη, εκτιμάται ότι θα είναι τέταρτη στον πίνακα μεταλλίων, κατακτώντας 58 συνολικά, ανάμεσά τους 14 χρυσά.

Τέλος, για τη Βραζιλία, η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι διοργανωτές θα πάρουν 22 μετάλλια, κάτι που αν επαληθευθεί θα αποτελεί την καλύτερη συγκομιδή της χώρας σε θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.



Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x