sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι πρώτοι σκόρερ κάτω των 21

Είναι όλοι τους χαρισματικοί σκόρερ σε ηλικία-σταθμό, με το μέλλον να είναι όλο μπροστά τους. Το ποδοσφαιρικό στερέωμα υποδέχεται σιγά σιγά τους επόμενους τοπ σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο που αρκετοί παίκτες "κρεμάνε" τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια ή επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο MLS ή στο πρωτάθλημα της Κίνας. Πλέον, παίκτες που γεννήθηκαν το 2000 σιγά σιγά θα υπογράφουν τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια, ενώ οι παρακάτω είναι ήδη στην "ελίτ" είτε αγωνίζονται σε πρωτοκλασάτες ομάδες,είτε όχι.

-Γκνάμπρι: Έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι από την Άρσεναλ και πήγε στην Βέρντερ Βρέμης με την οποία φέτος έχει πετύχει δέκα γκολ σε 21 εμφανίσεις. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη, που μπορεί να αγωνισθεί σε όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις όμως προτιμά το αριστερό άκρο. Είναι ικανότατος με τη μπάλα στα πόδια και έχει άνεση στο να ξεπερνάει τους αντίπαλους του. Ακόμη μπορεί να παίξει και στο κέντρο της επίθεσης όμως ο προπονητής του προτιμά έναν πιο ελεύθερο ρόλο για αυτόν με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής, να τον δικαιώνουν.

-Τζιοβάνι Σιμεόνε: To περασμένο καλοκαίρι ο νεαρός επιθετικός άφησε την Ρίβερ Πλέιτ και τη χώρα του-Αργεντινή-για να δοκιμάσει το ταλέντο του στην Ιταλία. Η Τζένοα του έδωσε το εισιτήριο για την Ευρώπη και μέχρι στιγμής την έχει δικαιώσει με τα 11 γκολ που έχει πετύχει. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να βελτιώσει αρκετά χαρακτηριστικά του ακόμα όμως το σίγουρο είναι πως είναι χαρισματικός στο τελείωμα των φάσεων και δεν αποκλείεται να έχει ήδη «μπει στο μάτι» μεγάλων ομάδων.

-Εμπαπέ: Μπαίνει στη λίστα μας λόγω των 19 τερμάτων που έχει πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής. Εκ των πραγμάτων όμως δε χρειάζεται να προβούμε σε κάποια τρομερή ανάλυση μιας και είναι ήδη πασίγνωστος στο ευρύ κοινό, λόγων των τελευταίων ευρωπαϊκών του εμφανίσεων. Έχει τρομερά τελειώματα, ενώ είναι πολύ καλός με το κεφάλι. Επίσης μοιράζει πολύ ωραία παιχνίδι, διαδραματίζοντας πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Μονακό. Μάλιστα δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να βρεθεί η ομάδα που θα τον αγοράσει και θα τον «ολοκληρώσει» σαν ποδοσφαιριστή.

-Ντέλε Άλι: Είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Τότεναμ και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού είναι τεράστια. Έχει σκοράρει 17 φορές, μοιράζει πάσες, κερδίζει μέτρα στο γήπεδο ενώ ακόμη μαρκάρει αρκετά για τη θέση του. Είναι τρομερό ταλέντο και το όνομά του έχει ακουστεί για τις περισσότερες μεγάλες ομάδες. Βέβαια στους «πετινούς» έχει κυρίαρχο ρόλο κάτι που δύσκολα θα βρει με το καλημέρα σε άλλη ομάδα.

-Τίμο Βέρνερ: Ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη φετινή πορεία της Λειψίας, καθώς έχει βάλει 14 γκολ και έχει μοιράσει 6 ασίστ. Είναι πολύ επικίνδυνος μέσα στην περιοχή αλλά και έξω από αυτήν. Αναστατώνει «εύκολα» τις αντίπαλες άμυνες και είναι από τους πιο χαρισματικούς νέους της Βundesliga.

Όλοι οι παραπάνω είναι κάτω από 21 ετών και ομολογουμένως έχουν μία "γεμάτη" δεκαετία, για να μας προσφέρουν πολλά γκολ και ακόμα περισσότερες συγκινήσεις. Βασική προϋπόθεση, όμως, είναι κανείς τους να μην ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Επιμέλεια: Nίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x