Επικαιρότητα

Οι Συντηρητικοί της Μέρκελ αύξησαν το προβάδισμα

Θετικά αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης στη Γερμανία για τους Συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ.

Θετικά αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης στη Γερμανία για τους Συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ. Το ποσοστό υποστήριξης στο κυβερνών κόμμα αυξήθηκε στο 40%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern και το δίκτυο RTL.

Οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν αμετακίνητοι στο 23%, οι Πράσινοι κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 9% , ενώ στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται και το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς, Die Linke, το οποίο χάνει 1 ποσοστιαία μονάδα. Το ξενοφοβικό κόμμα, Εναλλακτική για την Γερμανία, παραμένει στάσιμο στο 7%, ποσοστό που συγκεντρώνουν και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ ανακτά την υποστήριξη που είχε λίγο πριν από την απόφαση που άνοιξε τις πόρτες σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-23 Ιουνίου και σύμφωνα με αυτήν, το 52% των ερωτηθέντων θα υποστήριζε την Άνγκελα Μέρκελ εάν η εκλογή για καγκελάριο γινόταν με απευθείας ψηφοφορία, υποχωρώντας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ το 22% του πολιτικού της αντιπάλου, Μάρτιν Σουλτς, παραμένει αμετάβλητο.

Μόνο το 9% των ψηφοφόρων εμπιστεύονται το SPD για την επίλυση των προβλημάτων της Γερμανίας, έναντι του 40% των Συντηρητικών της Μέρκελ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2013.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x