sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Οι επιθετικές τριπλέτες που σκίζουν τα δίχτυα

Και ενώ από πέρυσι όλοι εκθειάζουν τους BBC και MSN, φέτος εμφανίζονται νέοι επιθετικοί συνδυασμοί που κατατροπώνουν τις αντίπαλες άμυνες σκοράροντας κατά ριπάς!

Δεν έχει σημασία να αγοράζεις παίκτες παγκοσμίου φήμης με πολλά μηδενικά στα συμβόλαιά τους αν δε μπορείς να τους κάνεις να δουλέψουν μαζί.

Βέβαια χρειάζεται ένας ικανός μαέστρος προκειμένου να ενορχηστρώσει τα πρώτα βιολιά κάθε μεγάλης και μη ομάδας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ποιες ομάδες τα έχουν καταφέρει έως τώρα αναλύοντας τις πιο παραγωγικές «τριπλέτες» των ευρωπαϊκών ομάδων σε πρωταθλήματα και Champions League.

-Παρί Σεν Ζερμέν: Καβάνι-Ντι Μαρία-Λούκας Μόουρα

Η αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι άλλαξε τα δεδομένα στην επίθεση της Παρί. Πλέον το πιο παραγωγικό όπλο του Έμερι είναι ο Έντισον Καβάνι, ο οποίος έχει πετύχει 25 γκολ φιγουράροντας στην πρώτη θέση των πρώτων σκόρερ στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Δίπλα στον Ουρουγουανό επιθετικό βρίσκονται οι Ντι Μαρία και Λούκας Μόουρα όπου έχουν κατά αντιστοιχία δύο γκολ, έξι ασίστ και οχτώ γκολ, τρεις ασίστ. Στο πρωτάθλημα η Παρί βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την εντυπωσιακή Μονακό όμως με τους εν λόγω επιθετικούς να έχουν πετύχει 35 γκολ και να έχουν μοιράσει εννέα ασίστ συνολικά, μπορούν ακόμα να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους και να πραγματοποιήσουν μία καλή πορεία στο Champions League.

-Τσέλσι: Ντιέγκο Κόστα-Αζάρ-Πέδρο

Με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της η Τσέλσι βρίσκεται σε τροχιά τίτλου έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους επιθετικούς της. Ο αινιγματικός, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του, Ντιέγκο Κόστα έχει μετατρέψει την επιθετική του συμπεριφορά σε γκολ, πετυχαίνοντας μέχρι σήμερα 15 ενώ ταυτόχρονα έχει μοιράσει και πέντε ασίστ.

Την τριπλέτα συμπληρώνουν οι Αζάρ και Πέδρο. Αναγέννηση είναι η λέξη και για τους δύο. Την περυσινή σεζόν ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε μόλις 6 γκολ και έδωσε 8 ασίστ σε 43 εμφανίσεις. Φέτος σε 28 αγώνες έχει βάλει 10 γκολ αποδεικνύοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Κόντε με τα αστέρια των «μπλε». Ο Πέδρο από την άλλη έχει βάλει δέκα γκολ θυμίζοντας τον παλιό καλό Πέδρο της Μπαρτσελόνα. Στο σύνολο οι τρεις τους έχουν 31 γκολ και 13 ασίστ.


-Ρόμα: Τζέκο-Περότι-Σαλάχ

Δε θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τη Γιουβέντους άμα δεν είχε αυτούς τους τρεις. Ο Τζέκο διανύει μία από τις πιο παραγωγικές του χρονιές με 19 τέρματα και είναι το πρώτο βιολί στη γραμμή κρούσης των «τζιαλορόσι».

Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι από τα 54 γκολ που έχει πετύχει η Ρόμα φέτος στο πρωτάθλημα, στα 46 έχουν εμπλακεί αυτοί οι τρεις δεν γίνεται να μη τους συμπεριλάβουμε στη λίστα μας.


-Νάπολι: Μέρτενς-Καχεχόν-Ινσίνιε

Η Νάπολι είναι από τις πιο ελκυστικές ομάδες για να παρακολουθήσεις φέτος. Οι Καχεχόν και Ινσίνιε είναι οι εγκέφαλοι πίσω από την επιτυχία των «ναπολιτάνων» με τον Μέρτενς να είναι ο μόνος που έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων μέχρι τώρα.

Η συγκεκριμένη τριπλέτα έχει συμμετάσχει σε περίπου 51 γκολ και αδιαμφισβήτητα λίγοι πιστεύουν πως θα βρίσκονται και του χρόνου μαζί στη Νάπολι, καθώς ήδη τεράστιες ομάδες έχουν χτυπήσει την πόρτα της ομάδας προκειμένου να συζητήσουν κάποια μεταγραφή.


-Μπαρτσελόνα: Μέσι-Νειμάρ-Σουάρες

Η τελευταία τριάδα στη λίστα μας δεν αποτελεί έκπληξη μιας και οι Μέσι, Σουάρες και Νειμάρ έχουν συστηθεί από πέρυσι ως την πιο παραγωγική και εντυπωσιακή επιθετική παρέα. Παραδόξως όμως η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πεισμώνοντας ακόμα περισσότερο τους Λατίνους εραστές των διχτύων της επιθετικής γραμμής της.

Όλοι μαζί έχουν συνεισφέρει σε 62(!) γκολ φέτος με τους Σουάρες και Μέσι να φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ αφήνοντας 4-5 γκολ αντιστοίχως, πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ξεκάθαρα πρόκειται για τριάδα που βάζει φωτιά σε Ισπανία και Ευρώπη όμως το ζήτημα είναι να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας πράγμα που μέχρι τώρα δεν είναι δεδομένο.

Επιμέλεια: Νίκος Στίβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x