Γενικά

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου γκολκίπερ

FIFA και Ένωση Παικτών (FIFPro) ανακοίνωσαν τους υποψήφιους για το βραβείο του κορυφαίου τερματοφύλακα στον κόσμο, στο πλαίσιο της ανάδειξης της καλύτερης ενδεκάδας της χρονιάς.

Την 1η Δεκεμβρίου θα είναι γνωστοί οι 55 υποψήφιοι για την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς που φεύγει. Η FIFA και η Ένωση Παικτών (FIFPro) ανακοίνωσαν σήμερα τους πέντε τερματοφύλακες που διεκδικούν τη θέση του βασικού σε αυτή.

Πρόκειται για τον περσινό νικητή και μεγάλο φαβορί και για την αντίστοιχη φετινή διάκριση Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία / Μπάγερν), τον επί πενταετίας-από το 2008 μέχρι το 2012-νικητή Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία / Ρεάλ Μαδρίτης), τον νικητή του 2006 και του 2007 Τζίτζι Μπουφόν (Ιταλία / Γιουβέντους) και δύο πρωτάρηδες στη διεκδίκηση της διάκρισης, τον Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο / Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι) και τον Κλαούντιο Μπράβο (Χιλή / Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα).

Οι υποψήφιοι για τις τέσσερις θέσεις της άμυνας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, οι τρεις για το χώρο του κέντρου στις 28 Νοεμβρίου και οι τρεις για την επίθεση την 1 Δεκεμβρίου. Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων συμμετέχουν μόνο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x