Mini Football

Οι «Χωριάτες» απ’ την... πρωτεύουσα!

Το N’JOY είναι παρόν στην μεγαλύτερη γιορτή των φοιτητών με τον πιο εμφατικό τρόπο: Μεγάλος χορηγός εδώ και 6 χρόνια και απόλυτα συνδεδεμένο μαζί τους.

Η Villagers F.C. μπορεί να είναι μια νεοσύστατη ομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα φοιτητών & σπουδαστών του N’JOY UNI-League, ωστόσο έχει ήδη στρέψει πολλά βλέμματα πάνω της, τόσο λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα της, όσο και των αγωνιστικών της κατορθωμάτων.

Ο Σπύρος Τσιγαρίδας, τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας, κι ο Αλέξανδρος Ρόζος, στυλοβάτης και βασικός ρυθμιστής του παιχνιδιού της, μίλησαν για το σύλλογο, το πως ιδρύθηκε, τα επαγγελματικά πρότυπα που λειτουργεί, τις άλλες ομάδες της διοργάνωσης καθώς επίσης και για την Εθνική ομάδα του minifootball.

Πότε και πως ιδρύθηκαν οι Villagers;
Ήταν καλοκαίρι, όταν έπειτα από χρόνια έπεσε μια σοβαρή πρόταση στο τραπέζι για συμμετοχή σε πρωτάθλημα 5Χ5 από τα 4 βασικά μέλη της παρέας μας. Οι μνήμες ήταν νωπές από την περσινή συμμετοχή, εμένα και του αδερφού μου (Γιώργου Τσιγαρίδα) στο UNI-League , υπό την σκέπη των Klein Mein, κι έτσι χωρίς να το φιλοσοφήσουμε ιδιαίτερα αρχίσαμε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για την ίδρυση μιας νέας ομάδας πριν από την έναρξη του φετινού τουρνουά.

Οι βάσεις που μπήκαν ήταν γερές και σταθερές και ξεκινούσαν από την επιλογή των ατόμων. Σε αντίθεση με πέρυσι, η προσπάθεια θα βασιζόταν πρώτα από όλα σε στενούς φίλους και γνωστά πρόσωπα της περιοχής μας. Πρώτο μέλημα μας ήταν και είναι, οι άνθρωποι που απαρτίζουν την ομάδα να διαμένουν σε περιοχές γύρω απο τους πρόποδες της Πάρνηθας, κι όχι να κατοικούν διασκορπισμένοι στην Αττική.

Τον Νοέμβριο λοιπόν, όταν κατεβήκαμε για να συμπληρώσουμε το καταστατικό ίδρυσης της ομάδας μας στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής ήμασταν αποφασισμένοι να αναδείξουμε κάτι πρωτοποριακό και συμβολικό για τον τόπο μας. Οι Villagers F.C. μόλις είχαν πάρει σάρκα και οστά και πλέον δεν υπήρχε γυρισμός.
Μέρα με τη μέρα οργανωνόμασταν ακόμα περισσότερο, βρίσκοντας συγκεκριμένα άτομα, προγραμματίζοντας σιγά-σιγά τις πρώτες προπονήσεις, ενώ πολύ σύντομα αποκτήσαμε κι έμβλημα!

Σήμερα, που έχει συμπληρωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου το παζλ των ανθρώπων της ομάδας μας, ζούμε έντονα την κάθε στιγμή που συναντιόμαστε, είτε για τους αγώνες και τις προπονήσεις μας, είτε στο σπίτι, είτε έξω .

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη διοργάνωση, αναφορικά με το επίπεδο της και το κλίμα που επικρατεί;

Επειδή είχα λάβει μέρος και πέρυσι με την ομάδα που προανέφερα, δεν εξεπλάγην από το αρκετά υψηλό επίπεδο παρότι πρόκειται για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
Για να είμαι ειλικρινής έχω την εντύπωση πως την περασμένη σεζόν αν και δεν προκριθήκαμε από την πρώτη φάση, ο φετινός όμιλος μας είναι δύο φορές πιο ανταγωνιστικός!

Σχετικά με το κλίμα, πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, μιας και υπό το φοιτητικό πρίσμα διεξαγωγής του θεσμού, δεν συμμετέχει ο οποιοσδήποτε, όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τα ανώνυμα τουρνουά των κατά τόπους Sports Club του 5Χ5.

Φυσικά υπάρχουν και φαινόμενα, όπου ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων μας αντιμετωπίζουν πιο σκληρά, αλλά σίγουρα τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν εξαιρέσεις κι όχι τον κανόνα στο UNI-League.

Εμείς πάντως πριν από κάθε αναμέτρηση βγάζουμε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους αντιπάλους μας ως ένδειξη σεβασμού κι ευ αγωνίζεσθαι.

H UMBRO αποφάσισε να στηρίξει την διοργάνωση από το 2013 και να συνδέσει το όνομά της μαζί της τουλάχιστον μέχρι το 2016 και να ντύσει σε πολύ χαμηλές τιμές όλες τις ομάδες από τα απλά της σχέδια μέχρι και τα πιο εντυπωσιακά από τη νέα της κολεξιόν.

Είστε μία από τις πλέον οργανωμένες ομάδες με στατιστικά, ακόμα και με τα δικά σας videos με highlights! Πώς προκύπτει τόσο μεράκι;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Λίγες ημέρες μετά την ίδρυση μας, έξι μέλη πια, δώσαμε τα πρώτα φιλικά με ομάδες γνωστών και τα πήγαμε περίφημα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα διαπιστώσαμε πως έχουμε πολλές δυνατότητες παρά την απραξία μας κι αποφασίσαμε να θεσπίσουμε κάποιους εσωτερικούς κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μας, καθώς επίσης και τις υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών μας.

Το μοντέλο λειτουργίας αλά Μπιλμπάο, δηλαδή μόνο με γηγενής ποδοσφαιριστές που προέρχονται αποκλειστικά από τον Δήμο Αχαρνών (Θρακομακεδόνες, Ολ. Χωριό, Μενίδι κλπ) βοήθησε σε ύψιστο βαθμό την λειτουργικότητα της ομάδα μας, αναφορικά με τη συσπείρωση των παικτών, τις προπονήσεις και τις συναντήσεις μας, ωστόσο ενίσχυσε παράλληλα και το τοπικό αίσθημα ως εκπροσώπων και πρεσβευτών της Πάρνηθας.

Το κυρίαρχο χρώμα μας λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να είναι το πράσινο, ενώ στο σήμα μας, εκτός από το δάσος διακρίνονται και δύο ελάφια (αντικριστά το ένα στο άλλο) τα οποία και εμπνευστήκαμε από το σπάνιο κόκκινο ελάφι, σύμβολο της τοπικής Πανίδας!

Μέρα με την μέρα "πολεμάμε" για περισσότερα πράγματα, αφού στο έμβλημα, τις κοινές εμφανίσεις, το οικογενειακό κλίμα και το πάθος μας για τη στρόγγυλη θεά, προστέθηκαν και το ΑΠΟΛΥΤΟ σερί νικών (13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, 4 εκ των οποίων σε επίσημα παιχνίδια!), οι υποστηρικτές της ομάδας (που αυξάνονται με τον καιρό) καθώς επίσης και για τον ιδρώτα που χύνουμε σε ολοένα και περισσότερες προπονήσεις.

Πλέον, η ομάδα κινείται σε επαγγελματικά πρότυπα συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες της, αφού διαθέτει δύο Προπονητικά Κέντρα, προπονητή, καμεραμάν-φωτογράφο, γκρουπ στο facebook, ακόμα και δική της διαδικτυακή εκπομπή! Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν, όλα τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως είναι αδύνατο να το δει οποιοσδήποτε από εμάς έστω και στον ελάχιστο βαθμό χαλαρά.

Διαθέτουμε ρόστερ 8 παικτών, χωρίς όμως να υπάρχουν διακρίσεις, βασικοί και αναπληρωματικοί. Επιπλέον ο προπονητής μας, είναι τελειόφοιτος ΤΕΦΦΑ κι αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

Το ΜΕΡΑΚΙ μας, φρονώ πως θα παραμείνει ακόρεστο για φέτος, ειδικά από τη στιγμή που η πορεία της ομάδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το ζητούμενο όμως είναι, το πάθος, η αγάπη και η αφοσίωση μας ως προς τους "Χωριάτες" να παραμείνει άσβεστο και τα επόμενα χρόνια. Τότε θα πω με βεβαιότητα πως έχουμε πετύχει.

Το ότι μας επαινούν πολλοί ύστερα από μόλις τρείς μήνες ιδρύσης, ή το ότι μας αυτοπροτείνονται συνεχώς παίκτες, με κάνει πολύ περήφανο για τη μέχρι τώρα προσπάθεια μας. Νιώθω πως οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδία της ομάδας που έχουν μείνει πιστοί μέχρι σήμερα γιατί για να είσαι «Villager» ομολογουμένως πρέπει να κάνεις και κάποιες θυσίες.

Δεν παίζουμε απλά για να ξεδώσουμε, αλλά στοχεύουμε και κάπου. Αυτός είναι κι ο λόγος που μέχρι στιγμής έχουμε απομακρύνει πρώην μέλη, τα οποία είχαν διαφορετική προσέγγιση απο εμάς και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους υπολοίπους...

Ποιους θεωρείτε ως φαβορί από τον όμιλο σας; Παρακολουθείτε την Ελληνική ομάδα minifootball; H γνώμη σας για το miniEURO;

Κατ αρχάς όπως ήδη γνωρίζετε κι εσείς βρισκόμαστε σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους των Αθηνών, συνεπώς δεν υπάρχουν ακλόνητα φαβορί και αουτσάιντερ.
Παρόλα αυτά υπάρχουν δύο ομάδες που ξεχωρίζουν και δεν είναι άλλες από τους Amigos και τους 50-50. Οι πρώτοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Αθήνας πέρυσι ενώ έχουν κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 3 φορές(!), την ίδια ώρα που οι δεύτεροι έφτασαν ως τους προημιτελικούς της πρωτεύουσας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλές και νέες φιλόδοξες ομάδες στο γκρουπ μας, όπως είναι οι Physic που έχουν βαθύ ρόστερ και σταθερή πορεία, οι Χασογκόληδες, που παρά τη θέση τους είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και οι ανανεωμένοι φέτος Nothing Toullouse.

Αναφορικά με την Ελληνική ομάδα του minifootball, επειδή έχουμε παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της στο youtube, μπορώ να εκφράσω με βεβαιότητα πως έχει στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές με ιδιαίτερα υψηλές ικανότητες.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν πω ότι στους Villagers προσπαθούμε να μιμηθούμε ουκ ολίγα πράγματα από την Εθνική μας ομάδα, όπως για παράδειγμα τις συρτές και δυνατές πάσες της. Κάποιες τέτοιες λεπτομέρειες πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.

Τέλος, κατά την άποψη μου, το miniEURO αποτελεί τον κολοφώνα των θεσμών του minifootball, αφού δεν υπάρχει εφάμιλλη διοργάνωση σε αξία και κύρος, ενώ παράλληλα συμμετέχουν κι ομάδες μεγαθήρια όπως η Γερμανία και η Ρουμανία που αυτή τη στιγμή δεν παίζονται! Μακάρι στο μέλλον να έχουν την ευκαιρία και παίκτες των Villagers να βιώσουν κάτι τέτοιο...

Στο γενικότερο κλίμα της εποχής... το CU, ο αργυρός χορηγός της διοργάνωσης, έχει κάνει κατάληψη στο μυαλό των φοιτητών και συνεχίζει να τους τρελαίνει με το CU students xclusive, τo φοιτητικό πακέτο που δίνει χιλιάδες λεπτά ομιλίας προς όλους.

Τι μήνυμα στέλνετε σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση;

Να το κάνουν χωρίς ενδοιασμό, αλλά να την αντιμετωπίζουν με τη σοβαρότητα που της αρμόζει. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την υψηλότερη διοργάνωση του ποδοσφαίρου 5Χ5 στη χώρα μάς κι όχι για ένα οποιοδήποτε τουρνουά της σειράς.

Έχω πει επανειλημμένα στο παρελθόν και το τονίζω τώρα και δημόσια, πως τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν το παν ούτως ώστε να ανεβάζουν την απήχηση της ακόμα περισσότερο.

Η δημοφιλέστερη εκδοχή του ποδοσφαίρου στην χώρα μας αν μη τι άλλο, νομίζω πως αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από 7.000 φίλους στην επίσημη σελίδα της στο facebook, αλλά γι αυτό πρέπει αφενός οι ομάδες να το αντιμετωπίζουν πιο υπεύθυνα κι αφετέρου ο βαθμός οργάνωσης των αρμόδιων συντελεστών, να φτάσει το μάξιμουμ.

Κατά τα άλλα το πιο αγνό κομμάτι του ποδοσφαίρου της χώρα μας, μέσω του UNI-League και των χορηγών του, έχει κάνει άλματα προόδου από το 2002 όπου ξεκίνησε αυτή η μοναδική περιπέτεια. Είναι κάτι σαν ένα ανεκπλήρωτο όνειρο όλων μας, να νιώσουμε έστω και στο ελάχιστο, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές!

Το N’JOY UNI-League αποτελεί υπερήφανο μέλος της EMF (European Minifootball Federation) εκπροσωπώντας τη χώρα μας στο miniEURO, την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση στο χώρο του minifootball.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x