Επικαιρότητα

ΟΗΕ: Έως και 20.000 άμαχοι εγκλωβισμένοι στην παλιά Μοσούλη

Στους θύλακες της παλιάς πόλης όπου κρύβονται οι τζιχαντιστές, ο ΟΗΕ φοβάται πως έως και 20.000 άνθρωποι ψάχνουν για διέξοδο και ανθρωπιστική βοήθεια

Έως και 20.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στην παλιά πόλη της Μοσούλης, μεταξύ των «διασταυρούμενων πυρών» των τζιχαντιστών και των ιρακινών δυνάμεων που προσπαθούν να ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη.

Στους θύλακες της παλιάς πόλης όπου κρύβονται οι τζιχαντιστές, ο ΟΗΕ φοβάται πως έως και 20.000 άνθρωποι ψάχνουν για διέξοδο και ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με την αρμόδια συντονισμού του Οργανισμού, Λίζα Γκράντε.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλέο ένα μικρό μέρος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.

Όμως η μάχη εναντίον του ΙΚ στον τελευταίο θύλακα που ελέγχει (στο δυτικό τμήμα της πόλης) είναι δύσκολη και οι άμαχοι που βρίσκονται παγιδευμένοι διατρέχουν «μεγάλο κίνδυνο», διευκρίνισε η Γκράντε, χαρακτηρίζοντας φρικτές τις συνθήκες της διαβίωσής τους.

«Οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι παγιδευμένοι στους μικρούς θύλακες είναι φρικτές», με κάθε είδους ελλείψεις, τόνισε.

Περίπου 700.000 άμαχοι που έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη εξακολουθούν να είναι εκτοπισμένοι, κατέληξε.


Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x