Βόλεϊ

Όλα έτοιμα για το Λιγκ Καπ της… Ελπίδας

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Λιγκ Καπ, που θα γίνει με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, Άρη, Εθνικού και Παμβοχαϊκού κι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά και στο Σύλλογο «Ελπίδα».

Όλα είναι έτοιμα για το Final-4 του Λιγκ Καπ που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο 30 και 31 Ιανουαρίου, στο κλειστό της Γλυφάδας, με τη συμμετοχή των Ολυμπιακού, Άρη, Παμβοχαϊκού και Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για την διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον Νίκο Σαμαρά και στο Σύλλογο «Ελπίδα», αλλά και στην τεράστια πρωτοβουλία της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών, την οποία παρουσίασε ο Επιστημονικός Διευθυντής Παιδίατρος Αιματολόγος Στέλιος Γραφάκος.

Επίσης μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος και ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης.

Στις εκπλήξεις που κρύβει η διοργάνωση, αλλά και στη βοήθεια του Δήμου Γλυφάδας αναφέρθηκε ο Παντελής Ταρνατόρος, ο οποίος τόνισε την καλή συνεργασία με τον ΠΑΣΑΠ.

«Καλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει ωραίους αγώνες μεταξύ τεσσάρων κορυφαίων ομάδων. Παράλληλα θα διοργανώσουμε και άλλες εκδηλώσεις. Το Σάββατο θα γίνει τουρνουά μίνι βόλεϊ στους χώρους γύρω από το γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» και κατά την διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει μουσική, τσιρλίντερς και πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο. Καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στην Γλυφάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε διοργανώσεις που προάγουν το άθλημα και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο και να διασκεδάζει βλέποντας βόλεϊ. Έχουμε την τιμή και την χαρά να συνεργαζόμαστε με τον ΠΑΣΑΠ και παρά τις ορισμένες διαφωνίες μας καταλήγουμε πάντα σε ένα ζητούμενο. Το βόλεϊ ανήκει σε όλους και με την προτροπή του κ. Μηνούδη έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδας" και τον κ. Στέλιο Γραφάκο. Το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και θέλουμε να βάλουμε και εμείς την σφραγίδα μας με το να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης σχολίασε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις ομάδες τους. Ευχαριστούμε την ΕΣΑΠ για την άμεση ανταπόκριση της και την βοήθεια με τον Σύλλογο Ελπίδα και τον εθελοντισμό της για να γίνουν δότες μυελού των οστών. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και στα επόμενα αθλητικά ραντεβού».

Για την ιδιαίτερη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών μίλησε ο Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου «Ελπίδα», Παιδίατρος Αιματολόγος, Στέλιος Γραφάκος, ο οποίος είπε:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πρόσκληση. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι μεγάλης σημασίας. Γιατρεύει νοσήματα που δεν γιατρεύονται με άλλο τρόπο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 25 εκατομμύρια δότες και στην Ελλάδα ο αριθμός είναι πολύ μικρός. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας πριν 1 χρόνο και έχουμε ήδη μαζέψει 10.000 δότες. Σκεφτείτε ότι δίνοντας λίγα κύτταρα, δίνουμε ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο. Με μία απλή δειγματοληψία από το αίμα και το σάλιο μπορούμε να σώσουμε ζωές και να προσφέρουμε ζωή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x