Betmasters

Όλα υπέρ της Γιουβέντους! Ή μήπως όχι;

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την έκπληξη στο Τορίνο, ποντάροντας στις πιθανότητες της Μονακό να κάνει μία πρώτη ζημιά στη «Γηραιά Κυρία» για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανεξάρτητα κι αν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν αποδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον πρώτο προημιτελικό με τους Ιταλούς, τον χαρακτηρισμό του αουτσάιντερ ζητώντας σεβασμό προς την ομάδα του, οι Μονεγάσκοι – αντικειμενικά και στα μάτια της της κοινής γνώμης – έχουν λιγότερες πιθανότητες να προκριθούν στα ημιτελικά ακόμη κι απ΄ αυτές της Πόρτο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου!

Η διαχείριση του 1-3 στο Λονδίνο, στους «16», και η εμφάνιση στη ρεβάνς με την Άρσεναλ έδειξε πώς ακόμη και τέτοιο αποτέλεσμα να πάρει το κλαμπ του Πριγκιπάτου στο Τορίνο, δύσκολα μπορεί να το κρατήσει στο «Λουί Ντε» που δεν είναι έδρα για τέτοια παιχνίδια. Το ζήτημα, όμως, είναι αν μπορεί η Μονακό να επαναλάβει τέτοιο θρίαμβο και μάλιστα απέναντι στη Γιουβέντους.

Παρά το – μέχρι και ύποπτο – στραβοπάτημα στην Πάρμα (ήττα με 1-0), οι γηπεδούχοι δεν κινδυνεύουν για το Καμπιονάτο. Έπαιξαν με πολλές αλλαγές, μα και με παίκτες ποιότητας στην ενδεκάδα (Βιδάλ, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Μαρκίζιο). Μπήκε ο Μοράτα σαν αλλαγή και γενικά το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι τιμητικό για κανέναν. Το +12 από τη Ρόμα υπάρχει, ενώ η «Βέκια Σινιόρα» έχει φθάσει στον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο με τη Λάτσιο.

Μένει το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου το εμπόδιο της Μονακό μοιάζει χαμηλό. Οι Ιταλοί έχουν από τη σεζόν 2002/2003 να φθάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και σπουδαίες παραδόσεις να υπερασπιστούν. Σε δέκα κληρώσεις, για τα Κύπελλα Ευρώπης, με γαλλικές ομάδες μετρούν «δέκα στις δέκα» προκρίσεις. Στο Τορίνο, σε έντεκα ματς, με Γάλλους έχουν απολογισμό 9-2-0, ενώ στο νέο τους γήπεδο σε δεκαέξι ευρωπαϊκά παιχνίδια διαθέτουν 9-6-1!

Μείον είναι ο τραυματισμός του Πογκμπά, που έχει στερήσει από τη Γιουβέντους τον καλύτερό της παίκτη στο κρισιμότερο σημείο της περιόδου. Μυικούς τραυματισμούς φέρουν Μπαρζάλι και Πίρλο, μα το ρεπορτάζ αναφέρει πώς ένας εκ των δύο θα είναι βασικός. Ο Μαξ Αλέγκρι, τέλος, όσο κι αν έχει βελτιωθεί τεχνικά, παραμένει αμφιλεγόμενων ικανοτήτων προπονητής και σ΄ αυτή τη Γιουβέντους δεν μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα.

Τέβες και Μοράτα, οι οποίοι θ΄ αρχίσουν μαζί στην επίθεση, είναι ικανότατοι κι εκεί πρέπει να εστιάσει η Μονακό: Στο μπλοκάρισμά τους. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, από το 2003/2004 που έφθασαν στον τελικό με τον Ντεσάν προπονητή δεν έπαιξαν ξανά ημιτελικούς. Στην Ιταλία έχουν ρεκόρ 0-1-5 με γκολ 2-13! Ψάχνουν, όμως, το τρίτο τους σερί «διπλό» στη φετινή διοργάνωση μετά το 0-1 στο Λεβερκούζεν για τους ομίλους και το 1-3 στο Λονδίνο, με την Άρσεναλ, για τους «16».

Σε τέσσερα ματς εκτός έδρας φέτος η Μονακό έχει δεχθεί δύο τέρματα, ενώ στο Σαμπιονά είναι η μόνη με δέκα νίκες ως φιλοξενούμενη και με 32 πόντους συγκομιδή εκτός έδρας! Ότι βολεύεται να παίζει εκτός είναι προφανές. Χτυπά στην κόντρα και προσέχει πολύ την άμυνά της. Ο Ζαρντίμ ξεκούρασε τον Μπερμπάτοφ στο 0-3 με την Καέν, με τον Βούλγαρο να μην είναι πολύ εύστοχος τελευταία.

Θα βάλει τον Καράσκο βασικό, ποντάροντας στην ταχύτητά του και στη δύναμη που έχει να φτιάχνει παιχνίδι στην κόντρα, ενώ απέναντι στον μεγάλο Μπουφόν θα υπάρχει ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Ο Σούμπασιτς αποτελεί ένα ακόμη αβαντάζ των Μονεγάσκων, με τον Κροάτη να κάνει φοβερή χρονιά. Ο Τουλαλάν έχει τραυματισμό, αλλά θα παίξει. Λογικά με Μουτίνιο και Κοντογκμπιά στα χαφ.

Οι αποδόσεις που έχουν προκύψει στο ζευγάρι είναι καθαρά με γνώμονα τα ονόματα των δύο ομάδων. Μία προσεκτική ανάλυση στο τι έχει πετύχει φέτος η Μονακό του Ζαρντίμ είναι ικανή να δείξει πώς στο Τορίνο, τουλάχιστον, μπορεί τη ζημιά. Με την ίδια ευκολία που αυτή η κατάσταση μπορεί ν΄ ανατραπεί, υπέρ της Γιουβέντους, στο «Λουί Ντε». Σαφώς και φαβορί είναι οι Ιταλοί, μα στην προκειμένη περίπτωση αξίζει η έκπληξη.

Λόγω επιτευγμάτων του αουτσάιντερ, μα και αποδόσεων. Από τη στιγμή δε που το Under στο ζευγάρι δίνεται τόσο χαμηλά, πώς γίνεται να παιχθεί ένας «άσος» του 1,40 με Under 2,5 στο 1,50; Όσοι το πιστεύουν, κάλλιστα, μπορούν να ποντάρουν στα σκορ 1-0 και 2-0 με τιμές 4,75 και 5,50! Πρώτη επιλογή θα είναι το «διπλό», δεύτερη σε πιο χαμηλό ποντάρισμα το «διπλό» στο ημίχρονο κι εν συνεχεία το «διπλό» από ημίχρονο. Το «10άρι» του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ για να σκοράρει και να επιστρέψει στα γκολ, επίσης, παίζεται.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
106. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΟΝΑΚΟ: 2 (7,25)
106. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΟΝΑΚΟ: 2 Η (7,50)
106. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΟΝΑΚΟ: 2 Η – 2 Τ (15,00)
106. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΟΝΑΚΟ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ – ΜΠΕΡΜΠΑΤΟΦ (10,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x