TV

Όλες οι θεωρίες για το Game of Thrones μετά το δραματικό φινάλε

Αν δεν έχετε δει ακόμα το φινάλε της 5ης σεζόν του Game of Thrones είναι περιττό να πούμε ότι ακολουθούν spoilers.

Θα το πούμε ξανά. Ακολουθούν spoilers, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι φύγετε γρήγορα από εδώ και να επιστρέψετε μόνο αφού θα έχετε δει το δέκατο επεισόδιο. Και θα έχετε ρίξει σίγουρα και αρκετά μπινελίκια.

inner

Πάμε λοιπόν. Όπως είδαμε και με τον Νεντ Σαρκ στην πρώτη σεζόν αλλά και με τον Ρομπ στη τρίτη, στο Game of Thrones, κανένας πρωταγωνιστής δεν είναι ασφαλής. Κάπως έτσι υποδεχθήκαν και το φινάλε της πέμπτης σεζόν οι τηλεθεατές. O Τζον Σνόου αιμόφυρτος στο έδαφος από τις μαχαιριές των συντρόφων που τον πρόδωσαν.

Όπως είναι απόλυτα λογικό οι περισσότεροι έβαλαν το γεγονός στη λίστα με τις «δολοφονίες» πρωταγωνιστών από τον συγγραφέα του A Song of Ice and Fire, George R.R. Martin.

Είναι όμως έτσι; Είναι νεκρός ο Τζον Σνόου;

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει υλικό από τα βιβλία που θα επιβεβαιώνει την κατάληξη, αφού και το A Dance With Dragons τελειώνει με αυτή τη σκηνή. Και από τότε περιμένουμε τη συνέχεια με το Winds of Winter, το οποίο φυσικά δεν έχει κυκλοφορήσει και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα δει το φως της ημέρας πριν την 6η σεζόν της σειράς που θα προβληθεί την άνοιξη του 2016.

Έτσι για πρώτη φορά, αναγνώστες και τηλεθεατές βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου, οι φανατικοί αναγνώστες που ψάχνουν την κάθε λεπτομέρεια, έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα. Ο Τζον Σνόου δεν είναι νεκρός. Και υπάρχουν και διαφορετικές θεωρίες για αυτό.

Πριν περάσουμε σε αυτές πάμε να δούμε τις τελευταίες γραμμές από το κεφάλαιο του Τζον Σνόου, όπως τις έγραψε ο George Martin στο A Dance With Dragons..

Jon fell to his knees. He found the dagger’s hilt and wrenched it free. In the cold night air the wound was smoking. “Ghost,” he whispered. Pain washed over him. Stick them with the pointy end. When the third dagger took him between the shoulder blades, he gave a grunt and fell face-first into the snow.

He never felt the fourth knife. Only the cold…



Έτσι κλείνει την υπόθεση του Τζον Σνόου ο Martin στο βιβλίο και φυσικά η κουβέντα φουντώνει.

Σύμφωνα με πολλούς αναγνώστες, ο Martin έχει «φυτέψει» πολλά στοιχεία για την επιστροφή του Τζον Σνόου μέσα στο βιβλίο. Αρχικά με το εναρκτήριο κεφάλαιο, όπου ένας από τους Wildlings που έχει ξεφύγει από τη μάχη του τείχους (όταν ο Στάνις κερδίζει τον πόλεμο) και έχει παρόμοιες δυνάμεις με τον Μπραν (μπορεί να μεταφέρει το πνεύμα του σε λύκο), περιγράφει τι συμβαίνει με τους skinchangers όταν αυτοί πεθαίνουν. Το πνεύμα τους μεταφέρεται στο ζώο και σιγά σιγά γίνονται ένα. Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι ο Τζον Σνόου είναι και αυτός skinchanger.

Άλλο ένα στοιχείο που οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση είναι το όραμα της Μελισάνδρης.

Οι φλόγες κροτάλισαν απαλά και μέσα από αυτές άκουσε να ψιθυρίζουν το όνομα Τζον Σνόου. Το μακρύ του πρόσωπο εμφανίστηκε μπροστά της με πύρινες γλώσσες στις αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί, μία εμφανιζόταν και μία χανόταν, μία σκιά πίσω από την φλογερή κουρτίνα. Τώρα είναι άνθρωπος, τώρα λύκος και τώρα άνθρωπος ξανά.



Αυτά με τα στοιχεία που λένε ότι το πνεύμα του μπορεί να μεταφερθεί στον Ghost.

Δείτε τη συνέχεια του θέματος και αναλυτικά όλες τις θεωρίες εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x