Επικαιρότητα

Ολοκληρώνεται η έκδοση του ομολόγου με το επιτόκιο κοντά στο 4,75%

Με την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων να διακρίνεται από σχεδόν μηδενικά επιτόκια, το επιτόκιο που προσφέρει η ελληνική έκδοση είναι θελκτικό για τους επενδυτές.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης του νέου 5ετούς ομολόγου, καθώς πριν από λίγο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά βιβλία προσφορών και απομένουν τα αμερικανικά.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το επιτόκιο κυμαίνεται κοντά στο 4,75%, ενώ οι προσφορές έφτασαν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον στόχο της κυβέρνησης για 3-4 δισεκ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων διακρίνεται από σχεδόν μηδενικά επιτόκια, το επιτόκιο που προσφέρει η ελληνική έκδοση είναι θελκτικό για τους επενδυτές.

Η σημερινή έξοδος στις αγορές έχει δύο σκέλη, την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου και την αντικατάσταση παλαιότερου τίτλου που λήγει το 2019 με καινούργιο που θα λήγει το 2022.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε πρόγραμμα 1,6 δισεκ. ευρώ για την Ελλάδα αλλά περιέλαβε πλαφόν στο δημόσιο χρέους, ύψους €325 δισεκατομμυρίων, γεγονός που αυτόματα περιορίζει την ελευθερία εξόδου της χώρας μας στις αγορές.

Σύμφωνα όμως με πηγή του πρακτορείου Bloomberg, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε τεχνική λύση που επιτρέπει στη χώρα μας να εκδώσει σήμερα μικρό ποσό νέου χρέους.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x