Θαλάσσια Σπορ

Ολοκληρώθηκε ο «Κόρφος 2013»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας «ΚΟΡΦΟΣ 2013» που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 6 έως 8 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται ανελλιπώς τα 30 τελευταία χρόνια.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. σε συνεργασία με το σύστημα MarineTraffic παρείχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης των ιστιοπλοϊκών σκαφών που πήραν μέρος στον αγώνα, σε πραγματικό χρόνο, μέσω της ιστοσελίδας www.marinetraffic.com.

Τα σκάφη με τα πληρώματα τους πέρασαν την γραμμή εκκίνησης το απόγευμα της Παρασκευής και με την βοήθεια του νοτιοδυτικού ανέμου εντάσεως 4 μποφόρ πέρασαν την πρώτη διέλευση του αγώνα στην νήσο Πλατειά και με μπαλόνι άρχισαν νωρίς το βράδυ να προσεγγίζουν το λιμάνι του Κόρφου ολοκληρώνοντας και την δεύτερη ιστιοδρομία.

Η Τοπική Κοινότητα Κόρφου παραχώρησε αποκλειστικά στα αγωνιζόμενα σκάφη την νέα πλωτή προβλήτα.

Οι 180 περίπου ιστιοπλόοι διασκέδασαν το πρώτο βράδυ στο πάρτυ με κερασμένες μπύρες που διοργάνωσε το μπαρ “Ψύλλος στον Κόρφο” ενώ το πρωί ο ΝΟΤΚ μοίρασε τυρόπιτες και το Καφέ “Ναυτίλος” πρόσφερε τον πάγο.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. σε συνεργασία για πρώτη φορά με τον Δήμο Κορινθίων και την Τοπική Κοινότητα Κόρφου δεξιώθηκαν όλους τους αθλητές στην κεντρική πλατεία όπου έγινε η απονομή κυπέλων στους νικητές.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΤΚ Παντελής Παυλίδης, ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, οι αντιδήμαρχοι κοι Μιχάλης Χατζής και Γιώργος Φαρμάκης καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κόρφου Γιώργος Γκούμας καλωσόρισαν τους αθλητές αλλά και τους πολίτες της περιοχής που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Όλοι απόλαυσαν το μπάρμπεκιου και το κρασί ενώ το γλέντι “χτύπησε κόκκινο” με χορό και τραγούδι από την πενταμελή ζωντανή ορχήστρα «Η Παρέα του ρεμπέτικου».

Την Κυριακή το πρωί τα σκάφη έλυσαν από το φιλόξενο λιμάνι του καταπράσινου Κόρφου έχοντας στις αποσκευές τους αποχαιρετιστήριο κέρασμα από την Τοπική Κοινότητα και στις 10 και μισή δόθηκε η εκκίνηση για την επιστροφή στο Φάληρο.

Οι νικητές του «ΚΟΡΦΟΣ 2013» είναι:

Στα ORC I:
1o το σκάφος FARSIDE XL (Martin Timmermans)
2ο το σκάφος VENTUS (Μιχάλης Κλουβάς)
3ο το σκάφος GORGO (Ανδρέας Αντωνόπουλος)

Στα ORC CLUB:
1o το σκάφος KAHLUA (Νίκος Παξιμαδάς)
2ο το σκάφος MANOULI TOO (Αλέξανδρος Θεοδωρίδης)
3ο το σκάφος DEMALO V (Γιάννης Γιαπαλάκης)

Στα ORC CLUB NS:
1o το σκάφος NATASSA (Γιάννης Παπαθεοδώρου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x