Επικαιρότητα

«Ολονυχτία» χωρίς συμφωνία: Ολα τα μεγάλα θέματα ανοιχτά

Ολοκληρώθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα ο μαραθώνιος γύρος διαβουλευσεων με τους δανειστές.

Ολοκληρώθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα ο μαραθώνιος γύρος διαβουλευσεων με τους δανειστές κατά τον οποίο, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητική πηγή, συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά θέματα της αξιολόγησης.

Εντοπίστηκαν τέσσερα σημαντικά θέματα διαφωνίας και τέσσερα μικρότερη σημασίας (τα οποία ίδια κυβερνητική πηγή απέφυγε να κατονομάσει), που θα επιχειρηθεί να κλείσουν στον νέο γύρο διαβουλεύσεων ο οποίος προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς.

Στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις παρέστησαν εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συμμετείχε προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της δημόσιας διοίκησης (συμβασιούχοι, κινητικότητα, κλπ), ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί αυτός ο γύρος διαβουλεύσεων με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ώρες.

Ήδη από το μία το μεσημέρι προγραμματίζεται, όπως εξηγούσε αρμόδια κυβερνητική πηγή να συζητηθούν ένα προς ένα τα σημεία του αναθεωρημένου μνημονίου στα οποία έχουν εντοπιστεί οι διαφωνίες με προφανή τελική στόχο να προκύψει η οριστική μορφή του αναθεωρημένου μνημονίου, εάν είναι δυνατόν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Νωρίτερα, αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε στα ραντεβού της Κυριακής, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε τα εξής: «Συζητήσαμε για τις Κυριακές. Δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές αλλά βάλαμε στο τραπέζι τις τουριστικές περιοχές και τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που στην Ελλάδα είναι μεγάλη».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x