Επικαιρότητα

ΟΛΠ: Τα σχέδια της Cosco για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών υποδομών

Για να βελτιωθούν οι υποδομές του λιμανιού, το οποίο εξυπηρετεί κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες και να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο σύγχρονο

Στο τραπέζι θα καθίσουν η διοίκηση του ΟΛΠ και οι Έλληνες ακτοπλόοι για να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα της μεταξύ τους συνεργασίας, ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές του λιμανιού, το οποίο εξυπηρετεί κάθε χρόνο εκατομμύρια επιβάτες και να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο σύγχρονο.

Την περασμένη Τρίτη έγινε μία πρώτη συνάντηση, η οποία όμως είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Οι ανάγκες είναι άμεσες και η εξεύρεση λύσης πιεστική.

Αρχίζοντας από το πιο απλό, φαινομενικά, τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ζήτησαν να κατασκευαστούν επιβατικοί σταθμοί που θα μπορούν οι ταξιδιώτες να προστατεύονται από τη ζεστή, το κρύο και τη βροχή ανάλογα την εποχή του ταξιδεύουν.

Όπως επεσήμαναν οι ακτοπλόοι στις προβλήτες που φεύγουν τα πλοία για την Κρήτη και για τις Κυκλάδες, προορισμοί που απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών, δεν υπάρχουν επιβατικοί σταθμοί. Ούτε προς τον Άγιο Νικόλαο που είναι το πλοία για τις δυτικές Κυκλάδες υπάρχουν υποδομές. Στην προβλήτα που δένουν τα πλοία για τα Δωδεκάνησα, υπάρχει κτήριο το οποίο όμως είναι μακριά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x