Νίκος Ζέρβας

Ολυμπιακό… ναρκοπέδιο

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις… ανατροπές και το δρόμο της πρόκρισης κόντρα στη Χίμκι, τη ψυχή των Πρίντεζη-Χάκετ και το πρόβλημα που δεν θα μπει κάτω από το… χαλάκι.

Όταν η Χίμκι προηγήθηκε για τρίτη φορά στο σκορ με δώδεκα πόντους και η εικόνα του Ολυμπιακού θύμιζε αυτή των τριών προηγούμενων εβδομάδων, ο ουρανός του Πειραιά είχε γεμίσει εκτός από τα σύννεφα της βροχής και με αυτά του αποκλεισμού. Δε γινόταν όμως άλλο η… αντίδραση και η όμορφη εικόνα που υπήρχε μέχρι τις αρχές του Γενάρη να μείνει και άλλο κλειδωμένη στα αποδυτήρια. Όταν το πράγμα έφτασε στο… απροχώρητο, μίλησε η καρδιά και οι θύμισες. Αυτές της καλής άμυνας, που οδηγούσαν εκ του ασφαλούς μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Του Νίκου Ζέρβα

Από το 25΄ και μετά, ο συγκινητικός Γιώργος Πρίντεζης, απέκτησε παρέα και ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει ως ομάδα. Έβαλε παντού… νάρκες μέσα στο παρκέ και η Χίμκι τις πάτησε, αφού όσα λεφτά και αν δαπανήσει, δύσκολα θα αποκτήσει το «βάρος» της φανέλας των Πειραιωτών. Μέσα από την άμυνά του, βρήκε λύσεις στην επίθεση, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα και να σκοράρει με περισσότερη ευκολία. Ο υπαρχηγός έκανε το πιο παραγωγικό του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα στο κρίσιμο σημείο και μετά από μία περίοδο -απόλυτα δικαιολογημένου- ντεφορμαρίσματος, φώναξε δυνατά «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ». Το… πράγμα φαινόταν πριν μία εβδομάδα, όταν απόλυτα συνειδητοποιημένα, είχε αναλάβει μέσω αυτού του site την ευθύνη για τις τρεις ήττες και έδωσε το σύνθημα για άμεσα ανάκαμψη. Το εμπέδωσαν απόλυτα, ο Οθέλο Χάντερ που έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά στη θέση «5» και κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες. Είναι ουτοπία να επιμένει ο Ολυμπιακός πως δεν θα τον βοηθήσει με μεταγραφή ψηλού. Φρονώ πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις…

Το πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση κατάλαβε ακόμα περισσότερο ο Ντάνιελ Χάκετ. Με μία προπόνηση και αυτή… μισή, με λαβωμένο γόνατο, ο Ιταλός έπαιξε καταπληκτικά και στις δύο πλευρές του παρκέ, έβγαλε πάθος παίκτη που είναι χρόνια στην ομάδα και απέδειξε πως είναι με διαφορά η κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού. Το χεράκι τους έβαλαν και οι Στρόμπερι-Όντομ με άμυνες που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι αμυντικοί της Ευρωλίγκας, αλλά και κρίσιμα καλάθια που «ξεκόλλησαν» τον προβλέψιμο μέχρι εκείνο το σημείο και στατικό Ολυμπιακό. Ο Σπανούλης αποτελείωσε τους Ρώσους, αφού ξεκουράστηκε ορθότατα από τον Σφαιρόπουλο (και για αμυντικούς λόγους) ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά από τον πάγκο μέσα στο ματς.

Η… δουλειά έγινε και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα δύο πολύ μεγάλα ματς με ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Ένα «διπλό» σε μία από αυτές τις έδρες, θα είναι μισή πρόκριση, όμως έτσι όπως είναι ο συγκεκριμένος όμιλος, μόνο ένας… τρελός θα μίλαγε από την 6η αγωνιστική για σενάρια και σίγουρα εισιτήρια για την οκτάδα. Αυτό που κρατάει ο Ολυμπιακός είναι πως όταν παίζει όπως ξέρει και μπορεί (άμυνα στο 100%, αιφνιδιασμοί και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας χωρίς στατικούς παίκτες) δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Με την εικόνα που είχε μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, δεν θα προκριθεί και ίσως να μην αξίζει να το κάνει.

Μεγάλη λοιπόν η νίκη, τεράστια η ανάσα, αλλά το πρόβλημα δε θα πρέπει να κρυφτεί κάτω από το… χαλί. Το βίντεο από το πρώτο ημίχρονο, όπου η Χίμκι τελείωνε εύκολα τις φάσεις, οι περιστροφές του Ολυμπιακού στην άμυνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και η περιφερειακή άμυνα επίσης, θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Όπως και οι πολλές ντρίμπλες και η... ακινησία όσων δεν έχουν τη μπάλα στην επίθεση. Για να καταφέρει κάτι καλό στα δύο επόμενα παιχνίδια του ο πρωταθλητής Ελλάδας, θα πρέπει να… κουβαλήσει τις νάρκες μαζί του και να τις τοποθετήσει με ακόμα περισσότερη μαεστρία. Μπορεί να το κάνει; Ασφαλώς και ναι, μένει να το αποδείξει.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x