sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δέκα ελεύθεροι στόπερ με ενδιαφέρον και ερωτηματικά για… Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Μανωλά δεν είναι απίθανο (αλλά όχι και πιθανότερο) να αποκτήσει στόπερ. Ας δούμε δέκα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από την αγορά των ελεύθερων.

Τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να μην αποκτήσει στόπερ από την αγορά των ελεύθερων. Όμως όσο υπάρχει ακόμη ανοιχτό το «παράθυρο», ως το τέλος Σεπτεμβρίου, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Η αγορά περιλαμβάνει κάποια αρκετά καλά ονόματα. Όμως προβληματίζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι χωρίς ομάδα εδώ και μήνες ή προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς που τους υποχρέωσαν σε ανεργία.

Ας δούμε δέκα περιπτώσεις ελεύθερων κεντρικών αμυντικών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

Το πιο καλό όνομα που κυκλοφορεί ακόμη στην αγορά είναι του Τζέισον Ντεναγέρ. Ο 27χρονος Βέλγος, 35 φορές διεθνής, που έχει αναδειχθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχει μείνει ελεύθερος από τη Λιόν μετά από μια τετραετία. Ανασταλτικός παράγοντας για την απόκτησή του είναι πως στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν έπαιξε ελάχιστα και πέρασε αρκετό καιρό στη Λιόν Β’.

Ο 30χρονος Τιμοτέ Κολοτζιέντζιακ, Γάλλος με πολωνικές ρίζες, αποχώρησε τον Ιούλιο από τη Σεντ Ετιέν μετά από μια γεμάτη σεζόν με 33 εμφανίσεις, 2 γκολ και 4 ασίστ.

Ο Ισπανός Βίκτορ Λαγκουάρντια, που το Νοέμβριο κλείνει τα 33, αποχώρησε το καλοκαίρι από την Αλαβές μετά από οκτώ σεζόν και 250 συμμετοχές, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν βασικός (και αρχηγός) στη La Liga με 34 εμφανίσεις και 3 γκολ.

Ίσως το πιο γνωστό όνομα μεταξύ των ελεύθερων στόπερ είναι αυτό του Ελιακίμ Μανγκαλά. Ο 31χρονος Γάλλος, οκτώ φορές διεθνής, με θητείες σε Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Βαλένθια και Έβερτον, αποχώρησε από τη Σεντ Ετιέν τον Ιούλιο έχοντας 14 εμφανίσεις πέρσι στη Ligue 1.

Από κοντά σε φήμη και ο 32χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο Ματέο Μουζάτσιο. Ο έξι φορές διεθνής με την Αργεντινή έχει περάσει από Ρίβερ Πλέιτ, Βιγιαρεάλ, Μίλαν και Λάτσιο, ωστόσο είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι του 2021!

Μόλις την 1η Σεπτεμβρίου έφυγε από την Τζένοα ο 31χρονος Σέρβος Νίκολα Μακσίμοβιτς έχοντας 14 εμφανίσεις και νωρίτερα άλλα οκτώ χρόνια προϋπηρεσίας σε Νάπολι και Τορίνο (2013-2021). Ο συμπατριώτης του, 29χρονος Ούρος Σπάγιτς, είχε μια αξιόλογη καριέρα σε Τουλούζ, Κράσνονταρ, Άντερλεχτ και Φέγενορντ, μέχρι να υποστεί τον Απρίλιο ρήξη χιαστού ως παίκτης της Κασίμπασα.

Ο Έντγκαρ Ιέ, στόπερ από τη Γουινέα, είναι στα 28, αλλά είναι ελεύθερος από τον Ιανουάριο, όταν και αποχώρησε από τον Τραμπζονσπόρ. Προερχόμενος από ρήξη χιαστού πάντως πρόλαβε να παίξει πέρσι σε 21 ματς μέχρι να αποχωρήσει από τους μετέπειτα πρωταθλητές Τουρκίας.

Στα 31 του αποχώρησε μετά από οκτώ σεζόν στην Κάρντιφ ο Άγγλος Σον Μόρισον, που είχε 19 εμφανίσεις την περασμένη σεζόν μέχρι να υποστεί ρήξη χιαστού.

Ο 30χρονος Μάικλ Έκτορ, 35 φορές διεθνής με την Τζαμάικα και με αγγλική υπηκοότητα, μετά από μια ολόκληρη ζωή στα αγγλικά γήπεδα και μια τριετία στη Φούλαμ είναι επίσης ελεύθερος μετά από μια σεζόν με μόλις επτά εμφανίσεις (τέσσερις στην Championship).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x