Πόλο

Ολυμπιακός, έτοιμος για κούπα!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την... κόλαση του 5-1, πήγε το ματς στην παράταση (7-7) και με κορυφαία τη Διαμαντοπούλου στα πέναλτι απέκλεισε τη Σαμπαντέλ (11-9). Στον τελικό με την οικοδέσποινα, Κίνεφ

Ολυμπιακός, έτοιμος για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης! Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν της Σαμπαντέλ με 11-9 στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκαν στον τελικό της Ευρωλίγκα.

Αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» θα είναι η οικοδέσποινα, Κίνεφ Κίρισι που απέκλεισε τη Ματαρό στον πρώτο ημιτελικό.

Η ομάδα του Πειραιά για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ του α' ημιχρόνου, αφού οι Ισπανίδες είχαν προηγηθεί με 5-1 και έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Ωστόσο, το κλειδί για την ομάδα του Παυλίδη ήταν η γ' περίοδος, που ο Ολυμπιακός κατάφερε να ψαλιδίσει πολύ γρήγορα τη διαφορά και τελικά να ισοφαρίσει στα 19'' πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι «ερυθρόλευκες» με πρόσωπο του αγώνα την τερματοφύλακα, Διαμαντοπούλου, που απέκρουσε δύο εκτελέσεις των Ισπανίδων, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα της, με συνολικό σκορ 11-9.

Το ματς

Αναγνωριστική μορφή είχε η εικόνα του πρώτου οχταλέπτου, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους μέσω της άμυνας, τη στιγμή που φαινόταν ότι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το ψιλοκρεμαστό σουτ της Σμιτ, ενώ από πλευράς Σαμπαντέλ ισοφάρισε η Ντομενέκ.

Στο β' οχτάλεπτο, ο Ολυμπιακός παραλίγο να γκρεμίσει ό,τι έχτισε μια ολόκληρη χρονιά, χαρίζοντας πολύ φθηνά την πρόκριση στον τελικό. Οι Ισπανίδες είχαν μπλοκάρει επιθετικά τις «ερυθρόλευκες» και παράλληλα έβρισκαν γκολ στην επίθεση και μάλιστα πολύ εύκολα. Απόρροια αυτής της εικόνας ήταν η Σαμπαντέλ να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 5-1 και με σαφώς ανεβασμένη ψυχολογία.

Με το ξεκίνημα της γ' οχταλέπτου, τα κορίτσια του Παυλίδη έδειξαν αποφασισμένες για όλα, αφού έσφιξαν ακόμα περισσότερο την άμυνά τους (για την ακρίβεια την επανέφαραν στα επίπεδα της α' οχταλέπτου) και ταυτόχρονα βρήκαν λύσεις επιθετικά, με πρωταγωνίστρια την Αβραμίδου που πέτυχε δύο γκολ. Τελικά, η μεγαλύτερη δουλειά έγινε σε αυτή τη διάρκεια, αφού το σκορ έκλεισε στο 6-5 υπέρ της Σαμπαντέλ.

Όλα τα λεφτά στην δ' περίοδο ήταν το τελευταίο λεπτό, με την Μπιανκόνι να ισοφαρίζει σε 7-7, 19'' πριν από τη λήξη, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι, αφού το τελευταίο από πλευράς Σαμπαντέλ βρήκε στο δοκάρι.

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, η ήδη κορυφαία του Ολυμπιακού, Διαμαντοπούλου απέκρουσε δύο πέναλτι και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά, με συνολικό σκορ 11-9.

Η εξέλιξη της συγκλονιστικής αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x