sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η τρίποντη ραψωδία και ο λαμπερός Κάνααν

Το sport-fm.gr καταγράφει τα σημεία κλειδιά που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και άνοιξαν τον δρόμο για την πρόκριση στο Final Four!

Με την… έκρηξη των Κάναν και Βεζένκοφ στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έγινε το «αφεντικό» απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, νικώντας 79-68 την στο πρώτο ματς των playoffs της Ευρωλίγκας!

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σημεία κλειδιά που έκριναν το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ…


Τρίποντη ραψωδία βγαλμένη από NBA

Ότι θα πήγαινε τόσο καλά το ματς το περίμεναν πολλοί, αλλά ότι θα… τσούλαγε έτσι το κομμάτι των τριπόντων. Με 16/29 και 55%, δεν γινόταν να μην πάρει τη νίκη. O Βεζένκοφ είχε τρία, ο Κάνααν είχε έξι, ο ΜακΚίσικ πρόσθεσε άλλα τρία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ενώ ζεστός ξεκίνησε και ο Γουόκαπ με το καθιερωμένο του πλέον στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ένα κομμάτι που το τελευταίο διάστημα είχε γίνει φανερό ότι δεν πήγαινε και τόσο καλά για τους Πειραιώτες, απόψε, στο κρίσιμο σημείο, «ξαναβρέθηκε». Φυσικά αυτόν δεν ήταν τυχαίο, μιας και η Φενέρ επέλεγε να δίνει χώρο στην ελληνική ομάδα, ενώ η συνολικότερη εικόνα ήταν όλα τα λεφτά.

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Τα σημεία κλειδιά του ματς

Η ενέργεια του ΣΕΦ που πάντα τον βγάζει ασπροπρόσωπο

Δεν είναι ότι προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν, αλλά κάθε φορά είναι… διαφορετικό. Τα κρίσιμα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι απολαυστικά όσο δεν πάει. Οι φίλοι των Πειραιωτών είχαν φροντίσει να δείξουν από νωρίς τις προθέσεις τους με τα sold out για τα game 1 και 2, με αποτέλεσμα απόψε να έρθει απλά η επιβεβαίωση. Η ατμόσφαιρα ήταν αδιανόητη και φυσικά δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσουν αυτοί που πήγαν στο γήπεδο, αφού ο ήχος από την τηλεόραση το έκανε από μόνος του. Από την αρχή της σεζόν ο κόσμος είναι δίπλα με την ψυχή του στο δημιούργημα του Μπαρτζώκα, θα συνεχίσει να είναι, καλώς καλώς εχόντων των πραγμάτων στο Final Four, αλλά και για… πάντα, μιας και το δέσιμο που απογειώθηκε πλέον, είναι μέρος της ζωής των φιλάθλων.

Ο σούτερ Κάνααν που του… πληγώθηκε ο εγωισμός και έλαμψε!

Μερικές φορές το να βάλεις σε δύσκολη θέση έναν παίκτη που ξέρεις ότι έχει ποιότητα, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Ε αυτό συνέβη. Η απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα να αφήσει εκτός playoffs της Basket League τον Αϊζέια Κάνααν να πεισμώσει και στο πρώτο ματς που του δόθηκε την ευκαιρία να αποδείξει ότι έκαναν λάθος, το βροντοφώναξε! Είχε 6/7 τρίποντα, με την ενέργεια και το πάθος που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Είναι σοκαριστικό ένας παίκτης που κινείται στην μετριότητα όλη τη σεζόν και γενικά δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες, να μπορεί να βγαίνει μπροστά σε τέτοια ματς. Μακάρι να το ξανακάνει σύντομα.

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Τα σημεία κλειδιά του ματς

Ένας Βεζένκοφ καθοριστικός και ένας Φαλ να τον πιείς στο ποτήρι

Είναι παικταράς; Ναι. Φλερτάρει με τον NBA; Ναι. Τα έχει κάνει άλλες 15-20 φορές φέτος; Ναι. Ε και; Ο Σάσα Βεζένκοφ εντελώς μα εντελώς αθόρυβα, πρόσθεσε ξανά 19 πόντους και έδωσε αέρα για να έρθει το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι προσφέρει μια εντυπωσιακή ηρεμία στους συμπαίκτες του και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Ο Μουσταφά Φαλ από την άλλη, ήταν ο MVP στην καρδιά όλων. Όταν βρισκόταν στο παρκέ ο Ολυμπιακός έμοιαζε ανίκητος, αφού έκανε ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα. Ο Γάλλος με 20 ranking βοήθησε τα μέγιστα τους Πειραιώτες και «έκλεισε» και στόματα με την ευστοχία στις βολές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x