Επικαιρότητα

Ομπάμα: Ηγέτιδα με μεγάλη αξιοπιστία η Άνγκελα Μέρκελ

«Αυτό που λέω το εννοώ»

Ηγέτιδα με μεγάλη αξιοπιστία χαρακτηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξη του στο Spiegel και το ARD η οποία θα μεταδοθεί απόψε Πέμπτη, στις 8.

«Αυτό που λέω το εννοώ. Υποστηρίζει τις αρχές της… Χαίρομαι που είναι εταίρος μας» ανέφερε δε εμφατικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στον απόηχο της ιστορικής του ομιλίας στην Αθήνα, οι πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε και πάλι να μην υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης στον κόσμο.

«Αν η παγκόσμια οικονομία δεν αντιδρά στους ανθρώπους που αισθάνονται ότι περιθωριοποιούνται, όταν η ανισότητα συνεχίζει να εντείνεται, θα δούμε διαίρεση στις βιομηχανικές χώρες» προειδοποίησε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε πως αν μπορεί να βελτιώσει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ όπως εξήγγειλε προεκλογικά, τότε ο ίδιος θα τον στηρίξει. «Αν μπορεί να βελτιώσει το σύστημα υγείας για τον ίδιο αριθμό ανθρώπων, θα τον υποστηρίξω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε προεκλογικά δηλώσει ότι θα καταργήσει το «Οbamacare», αλλά τώρα δηλώνει ότι θα διατηρήσει «τμήματά του».

Σημειώνεται πως oι συνομιλίες μεταξύ Μέρκελ και Ομπάμα – έστω και ανεπίσημες - ξεκίνησαν ήδη χθες βράδυ. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας Μέρκελ και Ομπάμα δείπνησαν σε φιλική ατμόσφαιρα, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στο ξενοδοχείο Adlon δίπλα στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Η καγκελάριος θέλει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί με τον προσκεκλημένο της και απόψε, μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου, τον έχει προσκαλέσει να δειπνήσουν και πάλι μαζί.Ο κατάλογος των θεμάτων προς συζήτηση είναι μακρύς: οι σχέσεις των ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ, η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η προστασία του κλίματος, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο πόλεμος στη Συρία, η παγκόσμια οικονομία και η κρίση χρέους στην Ελλάδα είναι μόνο μερικά από όσα θα συζητηθούν όχι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο στη μίνι συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Ολάντ.

Σύμφωνα πάντως με τα γερμανικά ΜΜΕ, το ελληνικό αίτημα για ελάφρυνση χρέους θα τεθεί στο Βερολίνο με αμφίβολη επιτυχία.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x